Πικάντικη σάλτσα για ριγωτές πένες με το μείγμα μπαχαρικών Αραμπιάτα.

Υλικά:

  1. 500 γρ. πένες ριγωτές.
  2. 400 γρ. τριμμένη ντομάτα (φρέσκια ή κονσέρβα).
  3. 4 κ.σ.ελαιόλαδο.
  4. 1 κ.σ. πελτές.
  5. 1 πιπεριά πράσινη (όχι καυτερή).

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και τον πελτέ και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτουμε την ντομάτα και 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα μπαχαρικών αραμπιάτα, ανάλογα με το πόσο καυτερή θέλουμε την σάλτσα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά
  2. Όσο ετοιμάζεται η σάλτσα, βάζουμε αλατισμένο νερό να βράζει, άν θέλουμε δεν προσθέτουμε αλάτι γιατί έχει είδη το μείγμα μπαχαρικών). Μόλις βράσει, προσθέτουμε τις πένες και τις βράζουμε al dente σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις ετοιμαστούν, στραγγίζουμε αφού πρώτα έχουμε κρατήσει στην άκρη 3-4 κ.σ. από το νερό στο οποίο έβρασαν, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε σε περίπτωση που η σάλτσα μας έχει πήξει πολύ.
  3. Βάζουμε τις πένες μας στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό για χρώμα αν θέλουμε.

 

Βρείτε το Μείγμα Μπαχαρικών Αραμπιάτα εδώ