0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

Επιστροφές Προϊόντων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ελαττωματικά προϊόντα

Ως καταναλωτές έχετε τα νόμιμα δικαιώματα, όπως αυτά ισχύουν σήμερα στις διατάξεις του νόμου 2251/1994 περί προστασίας των καταναλωτών, όσον αφορά την επιστροφή των ελαττωματικών προϊόντων και απαιτήσεις όσον αφορά τις απώλειες που προκαλούνται από οποιαδήποτε αμέλεια εκ μέρους μας ή μη σωστής εκπλήρωσης των υποχρεώσεων μας. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της παρούσας σύμβασης δεν επηρεάζουν τα νόμιμα δικαιώματά σας. 

Ως ελαττωματικά προϊόντα θεωρούνται τα προϊόντα τα οποία δεν τηρούν τις προδιαγραφές παραγωγής και συσκευασίας τους ή και την ευλόγως αναμενόμενη ασφάλεια εν όψει όλων των ειδικών συνθηκών και ιδίως της εξωτερικής εμφάνισης του, της αναμενόμενης χρησιμοποίησης του και του χρόνου κατά τον οποίο τέθηκαν σε κυκλοφορία.

Α. Επιστροφές ελαττωματικών προϊόντων 

Ο πελάτης έχει το δικαίωμα επιστροφής του προϊόντος, εφόσον εντός 14 (δεκατεσσάρων) ημερολογιακών ημερών από τη στιγμή παραλαβής του προϊόντος, δηλώσει ότι το προϊόν είναι ελαττωματικό. Τα έξοδα επιστροφής και ξανά αποστολής επιβαρύνουν την Votanotherapeia, κατόπιν παραλαβής των προϊόντων και σχετικού ελέγχου, όπως προβλέπεται κατωτέρω.

Μετά το πέρας των ανωτέρω 14 (δεκατεσσάρων) ημερολογιακών ημερών από την παράδοση του δέματος, θεωρείται ότι το προϊόν παρελήφθη σε άριστη κατάσταση και η εταιρεία μας δεν αποδέχεται την επιστροφή και αντικατάστασή του.

Με την επιστροφή του ελαττωματικού προϊόντος έχετε την δυνατότητα είτε να ζητήσετε την αντικατάσταση του με ένα νέο ίδιο προϊόν, είτε να ζητήσετε την επιστροφή των χρημάτων σας συμπεριλαμβανομένων και των μεταφορικών η οποία πραγματοποιείται με το ίδιο μέσο πληρωμής που χρησιμοποιήσατε για την αρχική συναλλαγή.

Όσον αφορά την περίπτωση της πληρωμής των παραγγελλόμενων από εσάς προϊόντων με αντικαταβολή (είτε μετρητοίς/είτε μέσω POS System), η επιστροφή των χρημάτων σας από την Votanotherapeia θα γίνεται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό που θα μας αποστείλετε μέσω email στο [email protected]

Είναι σημαντικό τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού (τράπεζα, ΙΒΑΝ, αριθμός λογαριασμού, δικαιούχος λογαριασμού) να είναι απολύτως ορθά. Παρακαλούμε να είστε ακριβείς ως προς όλα τα προαναφερόμενα στοιχεία. Η Votanotherapeia ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση δήλωσης εκ μέρους σας λανθασμένων στοιχείων.

Η Votanotherapeia διαθέτει μόνο τράπεζα Πειραιώς, σε περίπτωση που η κατάθεση γίνει σε άλλη τράπεζα την προμήθεια τραπέζης την επιβαρύνεται ο πελάτης.

Η δήλωση περί επιστροφής του ελαττωματικού προϊόντος με αποστολή μηνύματος (email) [email protected] και η Votanotherapeia είναι υποχρεωμένη να αποστείλει επιβεβαίωση της παραλαβής δήλωσης περί επιστροφής μόλις περιέλθει σε αυτήν. Ο πελάτης θα πρέπει να μας αποστείλει στο email σε συννημένα και το προϊόν στο οποίο φαίνεται οτι είναι ελαττωματικό.

Μετά την παραλαβή και το πέρας του σχετικού ελέγχου του προϊόντος η Votanotherapeia θα αποστείλει ερώτημα ως προς την επιθυμία σας να αντικατασταθεί το ελαττωματικό προϊόν με ένα νέο ίδιο ή να επιστραφεί το καταβληθέν από εσάς χρηματικό ποσό. 

Β. Επιστροφές λανθασμένων προϊόντων

Σε περίπτωση τυχόν λανθασμένης αποστολής προϊόντος, η οποία οφείλεται στην Votanotherapeia, τα λανθασμένα προϊόντα επιστρέφονται από τον καταναλωτή-πελάτη εντός της αποκλειστικής προθεσμίας των 14 (δεκατεσσάρων) ημερολογιακών ημερών από τη στιγμή παραλαβής του προϊόντος και τα έξοδα επιστροφής επιβαρύνουν την Votanotherapeia, η οποία οφείλει να αποστείλει στον πελάτη τα σωστά παραγγελλόμενα από αυτόν προϊόντα-εμπορεύματα.

Mετά τον διενεργούμενο από την Votanotherapeia έλεγχο σχετικά με την αρτιότητα της κατάστασης του προϊόντος κατά την παραλαβή του από την εταιρεία, ο πελάτης οφείλει μόνο να κρατήσει το προϊόν σε άριστη κατάσταση, εντελώς αμεταχείριστο, η συσκευασία του να είναι άθικτη και να περιλαμβάνει το αρχικό περιεχόμενο και τυχόν συνοδευτικό υλικό (αυτοκόλλητο, συσκευασία κλπ.).

Μετά την επιστροφή των λανθασμένων προϊόντων στην Votanotherapeia θα γίνεται εκ νέου αποστολή των σωστών παραγγελθέντων προϊόντων σε εσάς χωρίς νέα επιβάρυνση σας.

Η δήλωση περί επιστροφής του λανθασμένου προϊόντος ασκείται με αποστολή μηνύματος (email) [email protected] και η Votanotherapeia είναι υποχρεωμένη να αποστείλει επιβεβαίωση της παραλαβής δήλωσης περί επιστροφής μόλις περιέλθει σε αυτήν. Μετά την παραλαβή και το πέρας του σχετικού ελέγχου του προϊόντος η Votanotherapeia θα σας αποστείλει εκ νέου τα σωστά παραγγελθέντα προϊόντα, χωρίς νέα επιβάρυνση σας. 

Γ. Επιστροφές μη ελαττωματικών προϊόντων - Δικαίωμα αναιτιολόγητης υπαναχώρησης και ακύρωσης της παραγγελίας από τον καταναλωτή 

Η ακύρωση ή η τροποποίηση της παραγγελίας σας είναι εφικτή όταν υπάρχει η ένδειξη «εκκρεμεί» στο ιστορικό των παραγγελιών σας και δεν έχει σταλεί με την courier. Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να ακυρώσετε ή να τροποποιήσετε την παραγγελία σας με αποστολή μηνύματος (email) ή τηλεφωνικά στο 6955174887 - 23825 00050.

Μπορείτε να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση αγοράς και να επιστρέψετε μη ελαττωματικά προϊόντα εάν και εφόσον:

  1. Το προϊόν συνολικά είναι σε άριστη κατάσταση, αμεταχείριστο και στην αρχική του συσκευασία.

  2. Η συσκευασία και το συνοδευτικό υλικό βρίσκονται στην άριστη αρχική τους κατάσταση.

  3. Η δήλωση υπαναχώρησης ασκείται με αποστολή μηνύματος (email) της ιστοσελίδας μας και η Votanotherapeia, ως είναι υποχρεωμένη, αποστέλλει επιβεβαίωση της παραλαβής δήλωσης υπαναχώρησης μόλις περιέλθει σε αυτήν στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει.

Το αίτημα επιστροφής δεν ξεπερνάει την αποκλειστική προθεσμία των 14 (δεκατεσσάρων) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή των προϊόντων της παραγγελίας σας.

Με την επιστροφή του μη ελαττωματικού προϊόντος έχετε την δυνατότητα είτε να επιλέξετε κάποιο άλλο προϊόν από την μεγάλη γκάμα προϊόντων που διαθέτουμε (καταβάλλοντας τυχόν επιπλέον χρήματα σε περίπτωση μεγαλύτερης αξίας), είτε να ζητήσετε την επιστροφή των χρημάτων σας η οποία πραγματοποιείται με το ίδιο μέσο πληρωμής που χρησιμοποιήσατε για την αρχική συναλλαγή.

Όσον αφορά την περίπτωση της πληρωμής των παραγγελλόμενων από εσάς προϊόντων με αντικαταβολή (είτε μετρητοίς/είτε μέσω POS System), η επιστροφή των χρημάτων σας από την Votanotherapeia θα γίνεται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό που θα έχετε δηλώσει μέσω email.

Είναι σημαντικό τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού (τράπεζα, ΙΒΑΝ, αριθμός λογαριασμού, δικαιούχος λογαριασμού) να είναι απολύτως ορθά. Παρακαλούμε να είστε ακριβείς ως προς όλα τα προαναφερόμενα στοιχεία. Η Votanotherapeia ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση δήλωσης εκ μέρους σας λανθασμένων στοιχείων.

Η επιστροφή του προϊόντος γίνεται δεκτή μόνο εφόσον πρώτα ο καταναλωτής-πελάτης έχει εξοφλήσει κάθε ποσό που επιβαρύνθηκε η Votanotherapeia για την αποστολή του προϊόντος σε αυτόν  και τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή του είδους. Η χρέωση επιστροφικής φορτωτικής από χώρες εκτός Ελλάδος επιβαρύνεται με δύο (10) ευρώ επιπλέον της χρέωσης αποστολής

Σε περίπτωση που ο πελάτης-καταναλωτής άνοιξε την συσκευασία ή έκανε χρήση των προϊόντων, αυτά καθίστανται και χαρακτηρίζονται αυτομάτως ως μεταχειρισμένα και δεν χωρεί υπαναχώρηση, δεδομένου ότι πρόκειται για καταρχήν σφραγισμένα αγαθά τα οποία όταν μετά την παράδοση τους αποσφραγιστούν δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, όπως επίσης για λόγους προστασίας της υγείας και για λόγους υγιεινής, όπως ρητά ορίζεται στη διάταξη του άρθρου 3ιβ του νόμου 2251/1994 περί προστασίας των καταναλωτών.

Διαδικασία επιστροφής των προϊόντων εφαρμοζόμενη σε όλες τις ως άνω κατηγορίες (α, β, γ )

Εάν σκοπεύετε να επιστρέψετε οποιοδήποτε προϊόν κατά τα ως άνω (α, β, γ), πρέπει να στείλετε ρητή έγγραφη ειδοποίηση - ενημέρωση μας μέσω μηνύματος (email) της ιστοσελίδας μας και η Votanotherapeia θα σας απαντήσει - παράσχει εγγράφως λεπτομερείς οδηγίες για την επιστροφή ή την αλλαγή προϊόντων που επιθυμείτε.

Στην περίπτωση αυτή πρέπει να πακετάρετε προσεκτικά τα προϊόντα για να αποφύγετε ζημιές κατά τη μεταφορά. Είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για οποιαδήποτε τέτοια ζημιά. Τα προϊόντα θα πρέπει να βρίσκονται στην αρχική τους συσκευασία, και σε άριστη κατάσταση, ως ορίζεται ανωτέρω, με αναγραφόμενη διεύθυνση αποστολής στο πακέτο επιστροφής: 

Χαχούδης Σταύρος - Διεύθυνση: Δημητρίου και Μαξίμου Παπαδοπούλου 28Α - Γιαννιτσά, Νομός Πέλλας - ΤΚ: 58100 - Τηλέφωνο: 6955174887

Σας συνιστούμε να μας στείλετε το προϊόν με την ίδια εταιρεία που παραλάβατε το δέμα σας όπως τα ΕΛΤΑ COURIER (Ταχυμεταφορές), Courier Center ή την Γενική Ταχυδρομική.

Προσοχή:

Για να γίνει επιστροφή των καταβληθέντων από εσάς χρημάτων ή αλλαγή των επιστρεφόμενων προϊόντων, θα πρέπει πρώτα να επιστραφούν στην Votanotherapeia, με την αρχική τους συσκευασία και την απόδειξη παραλαβής, να ελεγχθεί η αρτιότητα και ακεραιότητα τους και το τυχόν εσφαλμένο της παραγγελίας και έπειτα να προχωρήσει η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων με το ίδιο μέσο πληρωμής που χρησιμοποιήσατε για την αρχική συναλλαγή ή η διαδικασία αλλαγής και εκ νέου αποστολής σε εσάς προϊόντων.

Όσον αφορά την περίπτωση της πληρωμής των παραγγελλόμενων από εσάς προϊόντων με αντικαταβολή (είτε μετρητοίς/είτε μέσω POS System), η επιστροφή των χρημάτων σας από την Votanotherapeia θα γίνεται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό που θα μας έχετε δηλώσει μέσω email του παρόντος ιστοτόπου.

Είναι σημαντικό τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού (τράπεζα, ΙΒΑΝ, αριθμός λογαριασμού, δικαιούχος λογαριασμού) να είναι απολύτως ορθά. Παρακαλούμε να είστε ακριβείς ως προς όλα τα προαναφερόμενα στοιχεία. Η Votanotherapeia ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση δήλωσης εκ μέρους σας λανθασμένων στοιχείων.

Το κόστος επιστροφής των προϊόντων επιβαρύνει αποκλειστικά εσάς ως αποστολέα, εκτός από τα προϊόντα που έχουν χαρακτηρισθεί ως ελαττωματικά ή λανθασμένα. Μόνο στις περιπτώσεις που τα προϊόντα επιστραφούν στην Votanotherapeia, ελεγχθούν και χαρακτηριστούν πράγματι ως ελαττωματικά ή λανθασμένα η εταιρεία σας επιστρέφει τα έξοδα αποστολής που έχετε καταβάλει.

Η Votanotherapeia παρέχει επιστροφή σε ευρώ με το ίδιο μέσο πληρωμής που χρησιμοποιήσατε για την αρχική συναλλαγή. Όσον αφορά την περίπτωση της πληρωμής των παραγγελλόμενων από εσάς προϊόντων με αντικαταβολή (είτε μετρητοίς/είτε μέσω POS System), η επιστροφή των χρημάτων σας από την Votanotherapeia θα γίνεται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό που θα έχετε δηλώσει μέσω της φόρμας επικοινωνίας του παρόντος ιστοτόπου.

Είναι σημαντικό τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού (τράπεζα, ΙΒΑΝ, αριθμός λογαριασμού, δικαιούχος λογαριασμού) να είναι απολύτως ορθά. Παρακαλούμε να είστε ακριβείς ως προς όλα τα προαναφερόμενα στοιχεία. Η Votanotherapeia ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση δήλωσης εκ μέρους σας λανθασμένων στοιχείων.

Τόσο η Διαδικασία παραγγελίας και παραλαβής όλων των προϊόντων που διατίθενται στον ιστότοπο της Votanotherapeia, όσο και η διαδικασία επιστροφής τους (ανεξαρτήτως του αν η επιστροφή πρόκειται για ελαττωματικά προϊόντα, λανθασμένα προϊόντα, υπαναχώρηση και ακύρωση της παραγγελίας εκ μέρους του καταναλωτή) γίνεται αποκλειστικά από τον παρόντα διαδικτυακό τόπο της Votanotherapeia.gr και του φυσικού μας καταστήματος σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην αντίστοιχη ενότητα.

Λάβετε υπόψη οτι τα πραγματικά προϊόντα μπορεί να διαφέρουν λίγο από τις φωτογραφίες που βλέπετε στο eshop μας votanotherapeia.gr