0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

Όροι χρήσης & Προϋποθέσεις

Όροι χρήσης & Προϋποθέσεις

Το www.votanotherapeia.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης και διάθεσης των προϊόντων μέσω του Διαδικτύου, που εδρεύει στα Γιαννιτσά, Δημητρίου και Μαξίμου Παπαδοπούλου 28Α, αριθμός Γ.Ε.ΜΗ. 171590947000. Πριν εισέλθετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας, σας καλούμε να συμβουλευτείτε τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις, που εφαρμόζονται ειδικά για τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας ΑΦΟΙ ΧΑΧΟΥΔΗ-ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Ο.Ε, που βρίσκεται στην διεύθυνση www.votanotherapeia.gr.

Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις διότι η περαιτέρω χρήση και η περιήγηση σας στην άνω ιστοσελίδα www.votanotherapeia.gr συνεπάγεται την ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεση σας με αυτούς.

Όροι χρήσης

Το www.votanotherapeia.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή να ανανεώνει τους παρόντες όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών, που γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος, σύμφωνα με τις ανάγκες της και τα συναλλακτικά ήθη. Το www.votanotherapeia.gr αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώνει τους χρηστές για τυχόν τροποποιήσεις καθώς και για οποιαδήποτε αλλαγή, μέσω από την ιστοσελίδα του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος. Διευκρινίζεται ότι η αλλαγή όρων δεν καταλαμβάνει παραγγελίες τις οποίες έχετε ήδη κάνει.

1. Παρεχόμενες πληροφορίες & προϊόντα

Τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας αυτής έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και προέρχονται από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς και πηγές εγνωσμένου κύρους. Η προληπτική, η καταπραϋντική αλλά και η ήπια θεραπευτική δράση των βοτάνων, χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Επιδρούν ευεργετικά σε όλο τον ανθρώπινο οργανισμό ενισχύοντας την άμυνά του. Η θεραπευτική ικανότητα τους είναι επιστημονικά αποδεκτή με την προϋπόθεση ότι δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να αντικαταστήσουν τα φάρμακα. Όλες οι πληροφορίες έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση από γιατρό ή άλλο ειδικό υγείας.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας σας πρέπει να απευθύνεστε στον γιατρό σας που είναι ο πλέον αρμόδιος για να σας δώσει θεραπεία ή συμβουλές για την περίπτωση σας. Αν και εφαρμόζεται αυστηρό σύστημα καθαρισμού των προϊόντων μας δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για την πλήρη απουσία ξένων υλών από τα προϊόντα μας. Συνιστούμε στους πελάτες μας ένα προσεκτικό έλεγχο επανέλεγχο πριν από οποιαδήποτε χρήση.

2. Περιορισμός ευθύνης

Το www.votanotherapeia.gr ουδεμία εγγύηση μπορεί να παράσχει για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, αλλά εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των τελικών καταναλωτών περί της μη διαθεσιμότητας τους.

Το www.votanotherapeia.gr ευθύνεται μόνο για δόλο και βαριά αμέλεια, σε περίπτωση καθυστέρησης στην παράδοση παραγγελθέντων προϊόντων και για πληροφορίες που η ίδια δίνει ή υπηρεσίες που παρέχει μέσω του δικτυακού τόπου της.

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τεχνικά προβλήματα που τυχόν παρουσιασθούν στους χρήστες όταν επιχειρούν την πρόσβαση στον δικτυακό τόπο και κατά την διάρκεια αυτής και έχουν σχέση με τη λειτουργία ή συμβατότητα της δικής τους υποδομής με τη χρήση του δικτυακού τόπου.

Επίσης ουδεμία ευθύνη έχει για πράξεις ή παραλείψεις τρίτων και ιδιαίτερα μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

3. Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Η ιστοσελίδα www.votanotherapeia.gr είναι ο επίσημος διαδικτυακός τόπος της εταιρείας ΑΦΟΙ ΧΑΧΟΥΔΗ-ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Ο.Ε Όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, που αναρτάται, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του περιεχομένου των διαδικτυακών τόπων.

Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, μεταφόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας της εταιρείας, μας ή οπουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.

Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν το votanotherapeia.gr ή/και τρίτα μέρη συμβεβλημένα με αυτούς καθώς και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, είναι αποκλειστικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα της εταιρείας ΑΦΟΙ ΧΑΧΟΥΔΗ-ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Ο.Ε ή/και του www.votanotherapeia.gr ή/και των άνω τρίτων μερών και προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας και αθεμίτου ανταγωνισμού.

Σε κάθε περίπτωση η εμφάνισή και έκθεση τους στην ιστοσελίδα www.votanotherapeia.gr δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

4. Υποχρεώσεις Χρήστη

Οι χρήστες της ιστοσελίδας www.votanotherapeia.gr αποδέχονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν αυτές και το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας μας για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, ενοχλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, λιβελογραφικό, αποτελεί παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου, δείχνει εμπάθεια, ή εκφράζει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις, δύναται να προκαλέσει βλάβες σε ανήλικους με οποιονδήποτε τρόπο, δεν δικαιούται να μεταδοθεί σύμφωνα με την νομοθεσία ή τις συμβατικές ή διαχειριστικές σχέσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας), παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή παρεμπόδιση της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών, ηθελημένα ή αθέλητα παραβαίνει την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και των διατάξεων αυτής, δύναται να παρενοχλήσει τρίτους με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε περιεχόμενο χρησιμοποιείται για συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

5. Αγορά Προϊόντων

Το www.votanotherapeia.gr κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Παρόλα αυτά δεν μπορούν να αποκλεισθούν περιπτώσεις λαθών σε τιμές και δευτερεύοντα χαρ/κά προϊόντων και δεν μπορεί να εξασφαλισθεί, ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές λειτουργίας της ιστοσελίδας ή «ανθρώπινα» λάθη κατά την ενημέρωση / αναγραφή της τιμής ενός προϊόντος.

Για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των αγορών σας καλούμε εφόσον διαπιστώσετε ότι κάποιο προϊόν προσφέρεται σε ασυνήθιστα χαμηλή ή υψηλή τιμή σε σχέση με την αγοραία αξία του, πριν προχωρήστε στην παραγγελιά του να επικοινωνήστε με το 23825 00050 ή μέσω της φόρμας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικτυακού τόπου.

Κατά την καταχώρηση της παραγγελίας σας θα λάβετε αυτοματοποιημένο e-mail το οποίο θα αναφέρει τις λεπτομέρειες της παραγγελίας σας.

Μετά την επεξεργασία της παραγγελίας από το τμήμα ηλεκτρονικών αγορών του votanotherapeia.gr, θα λάβετε το δεύτερο και επιβεβαιωτικό e-mail ή SMS με τα τα στοιχεία αποστολής της παραγγελίας σας. Επιλέγοντας το κουτάκι και κάνοντας τσεκ πάνω σε αυτό ✔ Έχω διαβάσει και συμφωνώ με τους όρους χρήσης οτι συναινείτε με αυτό.

Σε περίπτωση που στη παραγγελία σας προκύψει κάποια εκκρεμότητα τότε θα σας αποσταλεί αντίστοιχο e-mail. Εναλλακτικά θα επικοινωνήσουμε μαζί σας στα τηλέφωνα που μας έχετε δώσει κατά την εγγραφή ή την καταχώρηση της παραγγελίας στο site μας.

6. Δήλωση αποποίησης ευθύνης

Αγοράζοντας προϊόντα απο το κατάστημα votanotherapeia.gr κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας αποδέχεστε οτι έχετε διαβάσει τους όρους χρήσης μας και οτι η votanotherapeia.gr - ΑΦΟΙ ΧΑΧΟΥΔΗ-ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Ο.Ε δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για τυχών παρενέργειες στον οργανισμό σας.

7. Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων

Είμαστε δεσμευμένοι στην προστασία της ιδιωτικής σας ζωής. Οι εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι της εταιρείας μας, με βάση την ανάγκη γνώσης, συλλέγουν και επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα, μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Ελέγχουμε συνεχώς τα συστήματα και τα δεδομένα μας για να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών μας. Τα παιδιά κάτω των 16 ετών, ΠΡΕΠΕΙ να έχουν τη συγκατάθεση των γονέων τους πριν κάνουν χρήση των υπηρεσιών του παρόντος ιστοτόπου. Ειδικότερα ως προς την πολιτική Πολιτική Ιδιωτικού Απορρήτου (privacy policy) και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ισχύουν τα κάτωθι: H επιχείρηση μας «ΑΦΟΙ ΧΑΧΟΥΔΗ-ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Ο.Ε» με γνώμονα την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα εναρμονίζεται πλήρως με τη νομοθεσία που υφίσταται και συγκεκριμένα τόσο με τα οριζόμενα στον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 27ης Απριλίου 2016, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ) / General Data Protection Regulation - GDPR), ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή στις 25 Μαΐου 2018 όσο και με το νόμο 4624/2019 - ΦΕΚ 137/Α/29-8-2019 καθώς και με το σύνολο της νομοθεσίας που αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Για το λόγο αυτό παρατίθενται προς το καταναλωτικό κοινό ορισμένες αρχικές γενικές πληροφορίες για τα προσωπικά δεδομένα και ακολούθως οι όροι της επιχείρησης μας αναφορικά με την πολιτική απορρήτου και την προστασία των προσωπικών δεδομένων που αφορούν όλους τους πελάτες του eshop www.votanotherapeia.gr 7.1) Γενικές πληροφορίες για τα προσωπικά δεδομένα α)Τι είναι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα; Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα είναι οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άμεση ή έμμεση αναγνώριση ενός ατόμου. Ουσιαστικά, τα "προσωπικά δεδομένα" αναφέρονται σε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με ένα φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων») είτε ζει σε κράτος μέλος της ΕΕ είτε συμμετέχει σε επιχείρηση της ΕΕ. Με απλά λόγια: οτιδήποτε γνωρίζει η εταιρεία μας σχετικά με τους πελάτες μας, ορίζεται ως "προσωπικά δεδομένα". β) Τι σημαίνει επεξεργασία; Ως επεξεργασία ορίζεται κάθε ενέργεια ή σειρά ενεργειών που πραγματοποιούνται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Περιλαμβάνει οποιαδήποτε από τις ακόλουθες ενέργειες: συλλογή, καταχώριση, οργάνωση, διάρθρωση, αποθήκευση, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση, συσχέτιση, κοινοποίηση, διάδοση, διαγραφή / καταστροφή.

Για παράδειγμα, η συμπλήρωση φόρμας επικοινωνίας από τον χρήστη ενός eshop στην οποία συμπεριλαμβάνεται το ονοματεπώνυμο και το email του, συνεπάγεται ότι ο λήπτης του μηνύματος (διαχειριστής του eshop) συλλέγει τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη και αυτή η ενέργεια συνιστά "επεξεργασία” προσωπικών δεδομένων.

γ) Πότε επιτρέπεται η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων;

Η νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων επιτρέπει την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μόνο όταν ισχύει τουλάχιστον μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • το υποκείμενο των δεδομένων έχει συναινέσει στην επεξεργασία των δεδομένων του για έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους σκοπούς (π.χ. Ο πελάτης ενός eshop έχει συναινέσει στην χρήση των προσωπικών του δεδομένων για το marketing και τη διαφήμιση).
  • η επεξεργασία είναι απαραίτητη στα πλαίσια της εκπλήρωσης μιας σύμβασης της οποίας το υποκείμενο των δεδομένων είναι συμβαλλόμενο μέρος (π.χ. δεδομένα πελάτη που χρειάζονται για την ηλεκτρονική πληρωμή ή για την παράδοση ενός προϊόντος).
  • η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με το νόμο (νομική υποχρέωση).
  • η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την διάσωση ή την προστασία της ζωής ενός ατόμου (του υποκειμένου των δεδομένων ή άλλου φυσικού προσώπου).
  • η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση καθηκόντων για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος σε επίσημες λειτουργίες (ισχύει για κυβερνητικούς οργανισμούς).
  • η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τα έννομα συμφέροντα ενός οργανισμού ή ενός συνδεδεμένου τρίτου, εκτός εάν έναντι των συμφερόντων αυτών υπερισχύει το συμφέρον ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες του υποκειμένου των δεδομένων.

δ) Τα δικαιώματα του υποκειμένου των δεδομένων

Η νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων προβλέπει βασικά δικαιώματα των πελατών σχετικά με τα προσωπικά τους δεδομένα μεταξύ των οποίων είναι:

Το δικαίωμα της ενημέρωσης του πελάτη για την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων. Οι εταιρείες θα πρέπει να είναι απόλυτα διαφανείς ως προς τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν προσωπικά δεδομένα.

Το δικαίωμα πρόσβασης με το οποίο οι πελάτες ενός eshop θα έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν επακριβώς ποιες πληροφορίες υφίστανται επεξεργασία, πώς και για ποιο σκοπό. Ο πελάτης έχει το δικαίωμα να λαμβάνει από την εταιρεία επιβεβαίωση για το κατά πόσο ή όχι τα δεδομένα που το αφορούν υφίστανται επεξεργασία και έχει πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά δεδομένα και σε πλήθος πληροφοριών.

Το δικαίωμα διόρθωσης – οι πελάτες θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν διόρθωση των προσωπικών τους δεδομένων αν αυτά είναι ανακριβή ή ελλιπή.

Το δικαίωμα μεταφοράς (φορητότητα). Ο πελάτης έχει το δικαίωμα να λαμβάνει τα προσωπικά του δεδομένα, τα οποία έχει παράσχει σε υπεύθυνο επεξεργασίας, σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνώσιμη από μηχανήματα μορφή.

Το δικαίωμα εναντίωσης (ένσταση) στη χρησιμοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και τον τερματισμό της επεξεργασίας αυτών εάν αυτή γίνεται για:

  1. σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ.
  2. επιστημονική/ιστορική έρευνα και για την κατάρτιση στατιστικών.
  3. το προσωπικό νόμιμο συμφέρον της εταιρείας ή του οργανισμού ή κατά την εκτέλεση εργασίας για το δημόσιο συμφέρον ή για λογαριασμό επίσημης αρχής.

Το δικαίωμα διαγραφής, γνωστό ως «το δικαίωμα λήθης», αναφέρεται στο δικαίωμα ενός ατόμου να ζητήσει διαγραφή ή κατάργηση των προσωπικών του δεδομένων χωρίς να χρειάζεται κάποιος συγκεκριμένος λόγος, εφόσον τα προσωπικά δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα ή αν το υποκείμενο ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του ή εφόσον δεν υπάρχει άλλη νομική βάση για την επεξεργασία τους.

Το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας το οποίο μπορεί να ασκήσει ο πελάτης όταν δεν είναι σαφές εάν και πότε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα θα πρέπει να διαγραφούν κ.ο.κ.

Περισσότερα για την προστασία προσωπικών δεδομένων μπορείτε να δείτε εδώ : https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection_el

7.2) Σκοπός συλλογής προσωπικών δεδομένων από τους πελάτες μας

Η επιχείρηση ΑΦΟΙ ΧΑΧΟΥΔΗ ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Ο.Ε σχεδίασε την ιστοσελίδα της έτσι ώστε οι χρήστες της να μπορούν να την επισκέπτονται χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύπτουν τη ταυτότητα τους εκτός και αν το επιθυμούν. Ζητείται από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, να μας παρέχουν προσωπικά τους δεδομένα μόνο στη περίπτωση που θέλουν να παραγγείλουν κάποιο προϊόν, να εγγραφούν στην ιστοσελίδα μας και/ή να μας στείλουν e-mail.

Συγκεκριμένα βασικός σκοπός της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από την επιχείρηση μας είναι η σύναψη σύμβασης πώλησης των προϊόντων που πωλεί η εταιρεία. Η νομική βάση της επεξεργασίας είναι το άρθρο 6 παράγραφος 1 περίπτωση β του Κανονισμού 2016/697 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Επομένως το votanotherapeia.gr συλλέγει τα απαραίτητα προσωπικά δεδομένα αποκλειστικώς και μόνον στο πλαίσιο της διενέργειας συναλλαγών με τo votanotherapeia.gr και της επικοινωνίας μαζί σας για την ολοκλήρωση των παραγγελιών σας, την τιμολόγησή σας, την εκτέλεση των παραγγελιών σας, την εξυπηρέτηση των αιτημάτων σας καθώς και την αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων (newsletter) σε σχέση με προϊόντα και υπηρεσίες μας.

Οι πελάτες μας εχουν οποτεδήποτε πρόσβαση στα δεδομένα αυτά καθώς και δύνανται να αιτηθούν την άμεση διαγραφή των στοιχείων ως επισκέπτες ή εγγεγραμμένοι χρήστες.

7.3) Προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημαζητεί αρχικώς τη συναίνεση του χρήστη που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του ιστοτόπου και τη σύναψη σύμβασης πώλησης, λόγω της τεχνικής διαμόρφωσης του ιστοτόπου.

Αρχικώς πληροφορούμε τους πελάτες μας ότι δύνανται να ακολουθήσουν δύο τρόπους για να παραγγείλουν προϊόντα της εταιρείας μας. Η πρώτη δυνατότητα είναι να εγγραφούν ως μέλη του eshopμας απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια του μέλους όπως τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ειδικές προσφορές προϊόντων που αφορούν αποκλειστικά τα μέλη μας. Ο δεύτερος τρόπος παραγγελίας από το κατάστημα μας είναι η παραγγελία των πελατών μας ως απλών επισκεπτών της σελίδας μας.

Στην πρώτη περίπτωση οι πελάτες έχουν πρόσβαση στον προσωπικό τους λογαριασμό που γίνεται μέσω ειδικών κωδικών εισόδου. Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται ώστε να ταυτοποιηθεί ο χρήστης με τον χρήστη πελάτη είναι δυο: ο Κωδικός εισόδου (Username) και ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (Password) οι οποίοι κάθε φορά που τους καταχωρείτε παρέχουν πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια στα προσωπικά σας δεδομένα. Τον κωδικό ασφαλείας (Password) μπορείτε να τον μεταβάλετε κάθε φορά που επιθυμείτε.

Ο εκάστοτε πελάτης είναι υπεύθυνος για την μυστικότητα των παραπάνω κωδικών. Για το λόγω αυτό στην περίπτωση απώλειας ή διαρροής θα πρέπει να έρθει σε επαφή με την εταιρία μας και να προβεί σε ενημέρωση της για την παραπάνω απώλεια. Σε διαφορετική περίπτωση η εταιρία μας δεν ευθύνεται για την χρήση αυτών από μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα.

Στη δεύτερη περίπτωση δύνανται οι πελάτες μας να παραγγείλουν προϊόντα από την εταιρεία μας χωρίς αν είναι εγγεγραμμένα μέλη και με τη χορήγηση στην αντίστοιχη φόρμα παραγγελίας της ηλεκτρονικής μας ιστοσελίδας.

Και στις δύο περιπτώσεις οι πελάτες μας προκειμένου να παραγγείλουν προϊόντα από το eshop μας οφείλουν να μας χορηγήσουν τα απαραίτητα προσωπικά δεδομένα που θα χρειαστούν για την περαίωση της σύναψης πώλησης και συγκεκριμένα θα τους ζητηθούν τα κάτωθι προσωπικά δεδομένα:

1) Όνοματεπώνυμο

2) Διεύθυνση Κατοικίας

3) Πόλη-Περιοχή

4) Ταχυδρομικός Κώδικας

5) Τηλέφωνο κινητό

6) Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο ( e-mail)

Τα ανωτέρω προσωπικά δεδομένα συλλέγονται είτε από τα στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει κατά την εγγραφή του ως πελάτης, είτε από στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει προκειμένου να εκτελεστεί η παραγγελία του είτε τέλος από στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει κατά τη σύνδεσή του μέσω άλλης πλατφόρμας (εφαρμογές ios, android, Facebook, Google).

Κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας ενδέχεται να συλλεγούν αυτομάτως πληροφορίες όπως η IP διεύθυνσή (διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου) του υπολογιστή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε τη σχετική πολιτική του votanotherapeia.gr για τη χρήση cookies παρακάτω ή στους όρους Χρήσης.

7.4) Εμπιστευτικότητα και ασφάλεια

Το votanotherapeia.gr δεν διαθέτει ή διαβιβάζει ή δημοσιοποιεί προσωπικά στοιχεία και δεδομένα του χρήστη /πελάτη.

Τα προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιούνται μόνο από το votanotherapeia.gr με αποκλειστικό σκοπό την ορθή εκτέλεση των παραγγελίων αλλά και την ενημέρωση σας για νέες προσφορές προϊόντων.

Τα στοιχεία αυτά διατηρούνται στη βάση δεδομένων του votanotherapeia.gr

7.5) Χρόνος διατήρησης

Τα δεδομένα διατηρούνται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που προσδιορίζεται ως εξής: (α) σε περίπτωση σύναψης σύμβασης πωλήσεως προϊόντων, μέχρι το επόμενο έτος από εκείνο στο οποίο έχει παραγραφεί κάθε αξίωση, κύρια ή παρεπόμενη, που μπορεί να γεννηθεί από τη σύμβαση ή εξ αφορμής της συμβάσεως αυτής ή της εκτελέσεως της συμβάσεως αυτής.

(β) σε κάθε άλλη περίπτωση, μέχρι το επόμενο έτος από εκείνο στο οποίο έχει παραγράφει κάθε αξίωση από ευθύνη από διαπραγματεύσεις ή από ευθύνη από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων ή από το νόμο για την προστασία των καταναλωτών ή από κάθε άλλη νομική διάταξη, που μπορεί να εφαρμόζεται.

7.6) Εξαιρέσεις διαβίβασης προσωπικών δεδομένων

Η εταιρεία δεν διαβιβάζει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει σε οποιονδήποτε, είτε αυτός βρίσκεται στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό (και πάντως εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης), εκτός αν συντρέξουν οι κάτωθι αυστηρώς αναφερόμενες προϋποθέσεις:

H διαβίβαση απαιτείται βάσει διάταξης νόμου που είναι δεσμευτικός για την εταιρεία, π.χ. για την εκπλήρωση των φορολογικών της υποχρεώσεων. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία, εφόσον υποχρεωθεί προς τούτο από τη φορολογική Αρχή, θα διαβιβάσει προς αυτήν τα προσωπικά δεδομένα που θα της ζητηθούν.

Σε κάθε περίπτωση η διαβίβαση προσωπικών δεδομένων παρά τη συναίνεση του πελάτη μας δύναται να συμβεί μόνο από την υποχρέωση της κείμενης νομοθεσίας και όπου αυτό προβλέπεται (π.χ. αν αυτό απαιτηθεί μέσω της νομίμου οδού όπως λχ σε περίπτωση δικαστικής απόφασης).

7.7) Δικαιώματα πελάτη

Οι χρήστες του ιστοτόπου μας να υποβάλουν αίτημα στον υπεύθυνο επεξεργασίας για πρόσβαση και διόρθωση ή διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή για περιορισμό της επεξεργασίας ή αντίταξης στην επεξεργασίας ή/και φορητότητας των δεδομένων. Επίσης ο χρήστης έχει δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην εποπτεύουσα ανεξάρτητη Αρχή, δηλαδή στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600 Fax: +30-210 6475628 και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected].

Συγκεκριμένα οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν ότι αντιτίθενται στην επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων, να ενημερώνονται, να διορθώνουν, να αλλάζουν, να συμπληρώνουν ή να διαγράφουν δεδομένα και πληροφορίες που έχουν προσκομιστεί. Εάν επιλέξετε να διαγράψετε μια πληροφορία, ο ιστότοπος θα ενεργήσει έτσι ώστε να διαγραφεί αυτή η πληροφορία από τα αρχεία του άμεσα.

Για τη προστασία και την ασφάλεια του χρήστη ο ιστότοπος θα προσπαθήσει να βεβαιωθεί ότι το πρόσωπο που κάνει τις αλλαγές είναι όντως το ίδιο πρόσωπο με το χρήστη. Για να έχετε πρόσβαση, να αλλάξετε ή να διαγράψετε τα προσωπικά σας δεδομένα, για να αναφέρετε προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία της ιστοσελίδας ή για να κάνετε οποιοδήποτε ερώτημα επικοινωνήστε μαζί μας. Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, αλλά η προστασία τους κωδικού πρόσβασης σας στην ιστοσελίδα μας εξαρτάται και από εσάς.

Ο χρήστης δικαιούται οποτεδήποτε να ζητήσει τη διαγραφή ή τον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Η διαγραφή όλων των προσωπικών δεδομένων δηλαδή τα κάτωθι προσωπικά δεδομένα:

1) Όνοματεπώνυμο

2) Διεύθυνση Κατοικίας

3) Πόλη-Περιοχή

4) Ταχυδρομικός Κώδικας

5) Τηλέφωνο κινητό

6) Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο ( e-mail )

για τους χρήστες-μέλη που έχουν εγγραφεί στην ιστοσελίδα γίνεται ως εξής: Ο εκάστοτε χρήστης – μέλος πατώντας στο κομβίο αριστερά στην ενότητα «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ» εισέρχεται σε πλατφόρμα όπου υπάρχει κομβίο που ονομάζεται «Διαγραφή Λογαριασμού». Πατώντας το κομβίο αυτό βγαίνει μήνυμα αν ο χρήστης επιθυμεί τη διαγραφή του και αν πατήσει «διαγραφή λογαριασμού» τότε διαγράφονται αυτόματα όλα τα προσωπικά του δεδομένα που έχει παράσχει στην επιχείρηση μας υπό την ιδιότητα του μέλους - χρήστη.

Ως προς τις παραγγελίες που έχει κάνει ο χρήστης - μέλος αυτές παραμένουν τουλάχιστον για είκοσι (20) ημέρες αποθηκευμένες για λόγους απόδειξης συναλλαγών και για όσο χρονικό διάστημα ορίζει ο νόμος και αν ο τέως χρήστης-μέλος επιθυμεί τη διαγραφή και των παραγγελιών οφείλει να αποστείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομίου (e-mail) αποστέλλοντας το ονοματεπώνυμο του, έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και το e-mail του, για επικοινωνία αναφέροντας αυτολεξεί το κάτωθι κείμενο «επιθυμώ τη διαγραφή μετά το πέρας των 20 ημερών του συνόλου του ιστορικού των παραγγελιών μου και όλων των προσωπικών δεδομένων που συνοδεύουν τις παραγγελίες μου και υφίστανται στην ιστοσελίδα σας».

Με τη λήψη του e-mail ο υπεύθυνος της εταιρείας για τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων υποχρεούται μετά το πέρας 20 ημερών από την παραγγελία και εντός 10 ημερών από τη λήψη του σχετικού e-mail σε περίπτωση που το έλαβε μετά το πέρας του εικοσαημέρου από την παραγγελία, άλλως από την 21η ημέρα από την παραγγελία έως την 30η σε περίπτωση που έλαβε το e-mail για διαγραφή παραγγελιών εντός του εικοσαημέρου από την τελευταία παραγγελία, να διαγράψει το ιστορικό όλων των παραγγελιών και των προσωπικών δεδομένων που τα συνοδεύουν.

Για όσους πελάτες προβούν σε αγορά προϊόντος/ων από την επιχείρηση μας ως επισκέπτες τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρούν για την ολοκλήρωση της αγοράς παραμένουν αποθηκευμένα για είκοσι (20) ημέρες για λόγους απόδειξης συναλλαγών και για όσο χρονικό διάστημα ορίζει ο νόμος και δύνανται να ζητήσουν με αποστολή e-mail στο [email protected] τη διαγραφή του ιστορικού παραγγελιών και προσωπικών δεδομένων που τα συνοδεύουν όπως ακριβώς αναλύεται η διαδικασία ανωτέρω.

Εξαιρετικά σε περίπτωση που υπάρχει λόγος απόδειξης για την ύπαρξη κάποιας παραγγελίας ιδίως σε περίπτωση που η εταιρεία μας πρόκειται να στραφεί νομικά εναντίον αγοραστή προϊόντων της επιχείρησης μας για οποιοδήποτε λόγο ώστε να προασπίσει το έννομο συμφέρον της δύναται αιτιολογημένα με απάντηση (μέσω αποστολής e-mail) στον αγοραστή να εξηγεί για ποιο λόγο δεν προβαίνει σε διαγραφή της όποιας παραγγελίας.

Σε περίπτωση δε που ο εκάστοτε αγοραστής δρα αντισυμβατικά (ενδεικτικά όταν δεν αποπληρώνει την αξία του προϊόντος κ.ο.κ.) σε σχέση με αγορά προϊόντος η εταιρεία μας δύναται να μην προβαίνει σε διαγραφή παραγγελιών και προσωπικών δεδομένων ώστε να προκύπτει η αντισυμβατική ευθύνη του εκάστοτε αγοραστή.

Επιγραμματικά οι πελάτες του votanotherapeia.gr έχουν όλα τα δικαιώματα που τους παρέχει η κείμενη νομοθεσία (ενδεικτικώς τα δικαίωματα της ενημέρωσης, πρόσβασης, φορητότητας, διόρθωσης , εναντίωσης, διαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας κ.ο.κ.)

7.8) Τροποποίηση της παρούσας πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων

Η παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων ενδέχεται να αλλάξει όποτε αυτό απαιτείται και πάντοτε ακολουθώντας το εθνικό και Ευρωπαϊκό δίκαιο. Για το λόγο αυτό, καλείστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να επισκέπτεστε την παρούσα σελίδα προς τη δική σας ενημέρωση. Με την πλοήγηση και χρήση ιστοτόπου του ΙΤΕ, οι επισκέπτες/χρήστες αναγνωρίζουν ότι έχουν διαβάσει, κατανοήσει και ανεπιφύλακτα αποδεχθεί την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.

7.9) Υπεύθυνος επεξεργασίας

Υπεύθυνος επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι η εταιρία « ΑΦΟΙ ΧΑΧΟΥΔΗ ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Ο.Ε», η οποία εδρεύει στα Γιαννιτσά., οδός Δημητρίου και Μαξίμου Παπαδοπούλου, αρ 28Α, ΤΚ 58100, τηλ. 23825 00050, . e-mail [email protected]

7.10) Αποδοχή των Διαδικασιών Προστασίας τους Απορρήτου

Εάν χρησιμοποιείτε την παρούσα ιστοσελίδα αποδέχεσθε και συναινείτε με τη παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καθώς επίσης και με τους όρους και τις Προϋποθέσεις χρήσης της ιστοσελίδας που έχουν ανακοινωθεί μέσω αυτής.

7.11) Newsletter

Για να μπορούμε συνεχώς να βελτιώνουμε την υπηρεσία των newsletter μας, αυτά περιέχουν μια λειτουργία που μας ενημερώνει εάν και πότε έχετε δει το newsletter, καθώς και σε ποιους συνδέσμους του newsletter πατήσατε. Αν έχετε εγγραφεί στο newsletter μας, μπορείτε να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Unsubscribe που υπάρχει στο κάτω μέρος όλων των newsletter μας.