0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ: ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022
ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ: ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Ο αστράγαλος είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και αιώνες. Έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των επιδράσεων ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, αντιγηραντικές ιδιότητες καθώς και αντιφλεγμονώδη δράση.

Ο αστράγαλος πιστεύεται ότι παρατείνει τη ζωή και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία παθήσεων, όπως η υπερκόπωση, οι αλλεργίες και το κοινό κρυολόγημα. Χρησιμοποιείται επίσης κατά των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη.

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τα πολλά οφέλη του αστράγαλου.

Τι είναι ο αστράγαλος;

Το Astragalus, γνωστό και ως huáng qí ή milkvetch, είναι πιο γνωστό για τη χρήση του στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Αν και υπάρχουν πάνω από 2.000 είδη αστράγαλου, μόνο δύο χρησιμοποιούνται κυρίως σε συμπληρώματα - ο Astragalus membranaceus και ο Astragalus mongholicus.

Συγκεκριμένα, η ρίζα του φυτού δίδεται σε πολλές διαφορετικές μορφές συμπληρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων υγρών εκχυλισμάτων, κάψουλες, σκόνες και τσάγια. Μερικές φορές χορηγείται επίσης ως ένεση ή IV σε νοσοκομειακό περιβάλλον.

Η ρίζα περιέχει πολλές ενεργές φυτικές ενώσεις, οι οποίες πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνες για τα πιθανά οφέλη.

Για παράδειγμα, οι δραστικές ενώσεις του μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση της φλεγμονής.

Υπάρχει ακόμα περιορισμένη έρευνα για τον αστράγαλο, αλλά έχει χρήσεις στη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος, των εποχιακών αλλεργιών, των καρδιακών παθήσεων, της νεφρικής νόσου, της χρόνιας κόπωσης και πολλά άλλα.

Ο πρωταρχικός ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματος είναι να προστατεύει το σώμα από επιβλαβείς εισβολείς, συμπεριλαμβανομένων βακτηρίων, μικροβίων και ιών που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες.

Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι ο αστράγαλος μπορεί να αυξήσει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία είναι τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που είναι υπεύθυνα για την πρόληψη ασθενειών.

Σε έρευνα σε ζώα, η ρίζα του αστράγαλου έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην εξόντωση βακτηρίων και ιών σε ποντίκια με μολύνσεις.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση ιογενών λοιμώξεων στους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του κοινού κρυολογήματος και της λοίμωξης του ήπατος.

Ενώ αυτές οι μελέτες είναι ελπιδοφόρες, χρειάζεται περισσότερη έρευνα για τον προσδιορισμό της αποτελεσματικότητας του αστράγαλου για την πρόληψη και τη θεραπεία λοιμώξεων.

Μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία της καρδιάς

Ο αστράγαλος μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας σε άτομα με ορισμένες καρδιακές παθήσεις.

Θεωρείται ότι διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει την ποσότητα του αίματος που αντλείται από την καρδιά σας.

Σε μια κλινική μελέτη, σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια χορηγήθηκαν 2,25 γραμμάρια αστράγαλου δύο φορές την ημέρα για δύο εβδομάδες, μαζί με συμβατική θεραπεία. Εμφάνισαν μεγαλύτερες βελτιώσεις στην καρδιακή λειτουργία σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν μόνο τυπική θεραπεία.

Σε μια άλλη μελέτη, ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβαν 60 γραμμάρια αστραγάλου την ημέρα με ενδοφλέβια χορήγηση μαζί με συμβατική θεραπεία. Είχαν επίσης πιο σημαντικές βελτιώσεις στα συμπτώματα από εκείνους που λάμβαναν την τυπική θεραπεία μόνοι τους.

Επιπλέον, ορισμένες μελέτες υποδηλώνουν ότι ο αστράγαλος μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της μυοκαρδίτιδας, μιας φλεγμονώδους κατάστασης της καρδιάς.

Άλλα πιθανά οφέλη για την υγεία

Υπάρχουν πολλές προκαταρκτικές μελέτες για τον αστράγαλο που δείχνουν ότι το βότανο μπορεί να έχει άλλα πιθανά οφέλη, όπως:

Βελτιωμένα συμπτώματα χρόνιας κόπωσης: Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι ο αστράγαλος μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κούρασης σε άτομα με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

Βελτιωμένα συμπτώματα εποχικής αλλεργίας: Αν και οι μελέτες είναι περιορισμένες, μια κλινική μελέτη διαπίστωσε ότι 160 mg αστράγαλου δύο φορές την ημέρα μπορεί να μειώσει το φτέρνισμα και την καταρροή σε άτομα με εποχιακές αλλεργίες.

Super Προσφορές
Σχετικά Άρθρα