0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

5 ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΔΙΤΤΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2022
5 ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΔΙΤΤΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας και χυμού λεμονιού  έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Όταν συνδυάζονται αυτές οι δύο ουσίες, έχουν πολλές υγιείς επιδράσεις και εντυπωσιακά αποτελέσματα στον οργανισμό και το σώμα μας.

Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα και λεμόνι σε ένα ποτήρι με νερό και πιείτε το. Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους. Είναι ένα μυστικό των γιαγιάδων μας, που σίγουρα θα σας βοηθήσει  στα προβλήματα πέψης.

Τα οφέλη που λαμβάνουμε με μαγειρική σόδα και λεμόνι στην υγεία μας 

1. Η υγεία των νεφρών

Ίσως να είστε ένας από τους ανθρώπους που πάσχουν από τα νεφρά τους ή αντιμετωπίζουν προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος, πέτρες στα νεφρά ή τα νεφρά σας υπολειτουργούν. Κάθε ένας από αυτούς τους παράγοντες μπορεί να υπονομεύσει την υγεία σας, αλλά υπάρχει μια απλή θεραπεία που μπορείτε να λαμβάνετε μετά από κάθε γεύμα: ένα ποτήρι νερό με μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.

Αυτή η "θεραπεία" θα αυξήσει το pH του σώματός σας, αλκαλοποιώντας το. Η λειτουργία των νεφρών σας θα βελτιωθεί κι αυτά θα μπορούν να φιλτράρουν πιο σωστά το αίμα, αφήνοντας λιγότερες ακαθαρσίες στην ουροδόχο κύστη, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόλυνση.

2. Καλύτερη πέψη με μαγειρική σόδα και λεμόνι

Οι γιαγιάδες μας πάντα έλεγαν ότι για τα προβλήματα πέψης δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό.

Αν προσθέσουμε και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, οι τροφές αφομοιώνονται καλύτερα, καταπολεμώντας τα οξέα που μπορεί να ερεθίσουν το στομάχι και τον οισοφάγο, το φούσκωμα και την τρομακτική γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Μην παίρνετε ποτέ μαγειρική σόδα μέσα σε 2 ώρες μετά από κάποιο φάρμακο και μη δίνετε τη θεραπεία σε παιδιά κάτω των 6 ετών αν δε σας το πει ο παιδίατρός σας.

Να συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας πριν ακολουθήσετε αυτή τη φυσική θεραπεία.

3. Απώλεια βάρους με μαγειρική σόδα και λεμόνι

Ψάχνετε κάτι που να ενισχύσει τη δίαιτά σας ώστε να χάσετε βάρος; Τότε μην ψάχνετε άλλο. Σε άδειο στομάχι, δοκιμάστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα διαλυμένη σε ένα ποτήρι νερό με το χυμό μισού λεμονιού κάθε μέρα. Αυτή η "θεραπεία" θα καθαρίσει το σώμα σας από τις τοξίνες και τα ξένα στοιχεία που προκαλούν φλεγμονές, βλάβη στα έντερα και κατακράτηση υγρών.

Αυξάνοντας το pH σε ένα αλκαλικό επίπεδο, προωθείται η καύση του λίπους και κατ’ επέκταση η απώλεια βάρους.

4. Βοηθά στη στοματική υγιεινή και απομακρύνει τη δυσάρεστη αναπνοή

Βοηθώντας έτσι σε καλύτερη και πιο δροσερή αναπνοή και προσφέροντας ταυτόχρονα αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, φτάνοντας σε σημεία που ξέφυγαν από την οδοντόβουρτσα σας.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση της πλάκας, των πληγών στα ούλα και στη λεύκανση των δοντιών.

Για να το ετοιμάσετε, διαλύστε μισό κουταλάκι μαγειρικής σόδας μαζί με λίγες σταγόνες λεμόνι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και κάνετε στοματικές πλύσεις, όπως συνήθως.

5. Αποτοξινώνει τον οργανισμό

Αποτοξινώνει τον οργανισμό και μας προσφέρει μια γενναία δόση βιταμίνης C, καλίου και αντιοξειδωτικών. Μην ξεχνάτε λοιπόν να ξεκινάτε το πρωϊνό σας με αυτό το "φάρμακο" για να είστε ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια όλη μέρα.

Η κατανάλωση νερού πλούσιο σε διττανθρακικό νάτριο μας βοηθά να ρυθμίσουμε τα επίπεδα της κακής LDL χοληστερόλης, βελτιώνοντας έτσι την καρδιαγγειακή μας υγεία.

Προετοιμασία & χρήση

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
  • 1 ποτήρι νερό
  • Χυμός 1/2 λεμονιού

Προετοιμασία

Ρίχνουμε σε ένα ποτήρι νερό τη μαγειρική σόδα και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε καλά και το πίνουμε απευθείας, κατά προτίμηση το πρωί με άδειο στομάχι.

Θυμηθείτε πως είναι σημαντικό να το πίνετε νηστικοί κάθε πρωί για μια ολόκληρη εβδομάδα και στη συνέχεια να κάνετε διάλειμμα για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

⚠️ Ηπιότερες παρενέργειες που μπορεί υπάρχουν από την διττανθρακική σόδα είναι: ναυτία, διάρροια, εμετός και κράμπες. Η διττανθρακική σόδα μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας απορροφά φάρμακα.

Φυτικά Προϊόντα
Σχετικά Άρθρα