0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022
ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Με το χειμώνα να είναι ήδη εδώ, η θωράκιση του ανοσοποιητικού μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Υπάρχουν όμως εναλλακτικές θεραπείες που θα μας βοηθήσουν να μην αρρωστήσουμε. Αυτά είναι τα top 4 βότανα που κρατούν τις ιώσεις μακριά και διατηρούν την υγεία σας τον χειμώνα.

Καθαρό αιθέριο έλαιο ρίγανης:

Μέσα σε ένα μπουκάλι απο καθαρό αιθέριο έλαιο ρίγανης υπάρχει μια ισχυρή βάση από φυτικές χημικές ουσίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να πολεμήσετε έναν ιό, να “σκοτώσετε” τους μύκητες και τα βακτήρια, να διώξετε μακριά τα παράσιτα και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Σύμφωνα με έρευνες το αιθέριο έλαιο ρίγανης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε δύο αρωματικές ουσίες την καρβακρόλη (carvacrol) και τη θυμόλη (thymol). Πρόκειται για δύο αντιοξειδωτικές ουσίες που ανήκουν στις φαινόλες. Η καρβακρόλη είναι ισχυρή αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή ουσία ενώ η θυμόλη είναι ένα ισομερές της καρβακρόλης που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Εχινάκεια (εχινάτσια):

Το βάμμα εχινάκεια βοηθάει να διατηρήσετε ένα φυσιολογικό, υγιές ανοσοποιητικό σύστημα ικανό να αποκρούσει τις χειμερινές ιώσεις. Η ρίζα του φυτού έχει αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες και έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για τη θεραπεία του κρυολογήματος, τη γρίπη, την αμυγδαλίτιδα, τον βήχα, την βρογχίτιδα και την ωτίτιδα, και συνιστάται ως προληπτικό μέτρο κατά τους χειμερινούς μήνες επειδή ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού προκειμένου να καταπολεμήσει ιούς, βακτήρια και μύκητες.

Πρόπολη:

Το βάμμα πρόπολη φαίνεται να έχει δράση ενάντια στα παθογόνα βακτήρια, στους ιούς και στους μύκητες καθώς και αντιφλεγμονώδη δράση. Η αντιική δράση της πρόπολης φαίνεται να είναι μία από τις πιο ευεργετικές ιδιότητές της. Η περιεκτικότητά της σε φλαβονοειδή, είναι κυρίως υπεύθυνη για την ιδιότητά της αυτή. Η πρόπολη, παράλληλα, θωρακίζει τον οργανισμό και να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα χάρη στα φλαβονοειδή.

Σπιρουλίνα:

Το «θαυματουργό φύκι» θεωρείται μια πλήρης τροφή που περιλαμβάνει όλα τα βασικά αμινοξέα, περισσότερες από εκατό πολύτιμες για τον οργανισμό θρεπτικές ουσίες, αντιοξειδωτικά στοιχεία, μεγάλη ποσότητα σιδήρου και πρωτεΐνης. Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ανοσοποιητικό
Σχετικά Άρθρα