0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022
ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Ο προστάτης είναι ένα μικρός αδένας, σε σχήμα καρυδιού, που βρίσκεται πίσω από την ουροδόχο κύστη, στους άντρες. Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη είναι μία πολύ συνηθισμένη κατάσταση, που παρουσιάζεται σε πολλούς άντρες μεγαλώνοντας. Παρότι όμως καλοήθης, η υπερπλασία του προστάτη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως συχνουρία ή δυσκολία στην ούρηση, αίσθημα ατελούς κένωσης της ουροδόχου κύστης και επιτακτική ακράτεια ούρων.

Ποια τρόφιμα βοηθούν στην προστατίτιδα:

Πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας

Η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη από φυτικές πηγές μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου του προστάτη.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα ιχθυέλαια και άλλα υγιή λίπη έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τις φλεγμονές. Επιπλέον, βοηθούν στη συνολική υγεία και ποιότητα ζωής.

Σταυρανθή λαχανικά

Τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα κουνουπίδια, τα λάχανα κλπ., είναι γνωστό ότι μειώνουν τις πιθανότητες φλεγμονής καθώς και τις πιθανότητες μη φυσιολογικού πολλαπλασιασμού των κυττάρων.

Φρούτα για την προστατίτιδα

Ορισμένα φρούτα περιέχουν μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης και έτσι δεν είναι κατάλληλα εάν ο ασθενής θέλει να απαλλαγεί από μια φλεγμονή του προστάτη. Ωστόσο, υπάρχουν φρούτα όπως μήλα, αχλάδια, μούρα, ανανάδες και γκρέιπφρουτ που περιέχουν θρεπτικά συστατικά που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της προστατίτιδας.

Τρόφιμα προς αποφυγή στην προστατίτιδα

Ζάχαρη

Πρώτον, ο ασθενής πρέπει να αποφεύγει τα σάκχαρα. Όχι μόνο αυτό θα βελτιώσει τη γενική υγεία του ασθενούς, αλλά και τα σάκχαρα δρουν ως ενισχυτικά για την αντοχή και τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων.

Καφεΐνη

Η καφεΐνη προκαλεί σπασμούς του ουρογεννητικού μυικού διαφράγματος και του μυϊκού στρώματος της ουροδόχου κύστης. Με απλά λόγια, η καφεΐνη προκαλεί ερεθιστικά συμπτώματα όταν οι ασθενείς έχουν χρόνια προστατίτιδα.

Πικάντικα τρόφιμα

Τα πικάντικα τρόφιμα αυξάνουν τις υπάρχουσες φλεγμονές στον προστάτη και έτσι εντείνουν τα συμπτώματα. Συμπτώματα όπως πυελικό, οπίσθιο ή περινεϊκό άλγος και καύση κατά τη διάρκεια της ούρησης ενισχύονται ιδιαίτερα.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ αυξάνει το φλεγμονώδες οίδημα και προκαλεί αντανάκλαση πόνου από τα στραγγαλισμένα και ερεθισμένα νεύρα, τα οποία υπάρχουν σε ασθενείς με χρόνια προστατίτιδα.

Κόκκινο, επεξεργασμένο ή κονσερβοποιημένο κρέας

Το κόκκινο, μεταποιημένο ή κονσερβοποιημένο κρέας μπορεί να πολλαπλασιάσει την παραγωγή κυττάρων που οδηγεί σε υπερτροφία και υπερπλασία του προστάτη.

Υπάρχουν βότανα για την αντιμετώπιση του προστάτη;

Το φαρμακείο της φύσης διαθέτει πολλά ευεργετικά βότανα για το προστάτη που βοηθούν στην μείωση της έντασης των συμπτωμάτων της υπερτροφίας και της προστατίτιδας αλλά και στην πρόληψη φλεγμονών.

Τα καλύτερα βότανα για την αντιμετώπιση του προστάτη σύμφωνα με πολλές μελέτες είναι το επιλόβιο σε εκχύλισμα και το σάο παλμέττο ή αλλιώς σερενόα.

Μείγμα Προστάτη
Σχετικά Άρθρα