0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ: ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΟΦΕΛΗ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022
ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ: ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΟΦΕΛΗ

Τα μανταρίνια είναι ένα είδος πορτοκαλιού με καταγωγή από την Κίνα. Είναι μικρότερα σε μέγεθος από τα πορτοκάλια και τείνουν να έχουν πιο γλυκιά γεύση.

Το πάχος του φλοιού ποικίλλει, αλλά συνήθως είναι χαλαρά προσκολλημένο στο φρούτο, καθιστώντας ευκολότερο το ξεφλούδισμα από τα πορτοκάλια. Έχουν συνήθως λίγους σπόρους σε κάθε φρούτο και μερικές φορές πωλούνται με μερικά φύλλα.

Ο χειμώνας είναι σχεδόν εδώ, πράγμα που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αυξήσουμε την πρόσληψη βιταμίνης C για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας και να καταπολεμήσουμε τα κρυολογήματα.

Τα μανταρίνια είναι ένας νόστιμος και υγιεινός τρόπος για να το κάνετε αυτό, είτε θέλετε να φάτε ένα νόστιμο σνακ εν κινήσει είτε θέλετε να βελτιώσετε τη σαλάτα σας με λίγη γεύση εσπεριδοειδών!

Τα μανταρίνια είναι ένα υπέροχο, νόστιμο, χαμηλών θερμίδων χειμωνιάτικο φρούτο, γεμάτο με άφθονες βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και μέταλλα για να διατηρείτε εσάς και την οικογένεια σας υγιείς τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά!

Τα μανταρίνια περιέχουν βιταμίνες Α, Β και υψηλό επίπεδο βιταμίνης C, η οποία είναι εξαιρετική για την πρόληψη λοιμώξεων, την απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών και την υποστήριξη της υγείας του δέρματος.

Η βιταμίνη C που βρίσκεται στα μανταρίνια δρα για να σταματήσει το κρυολόγημα και να διατηρεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα να λειτουργεί σωστά.

Βοηθούν στην αποβολή των τοξινών

Τα μανταρίνια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διώξετε τις τοξίνες από το σώμα σας και να κρατήσετε σε κίνηση το πεπτικό σας σύστημα, καθώς αποτελούν βασική πηγή φυτικών ινών!

Αυτό βοηθά επίσης στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρηση της ισορροπίας του σακχάρου στο αίμα επιβραδύνοντας την απορρόφηση των τροφών.

Δυναμώνουν τα οστά σας

Ψάχνετε τρόπους να δυναμώσετε τα οστά σας; Τα μανταρίνια είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς περιέχουν ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση της αντοχής των οστών, στη δημιουργία νέων οστών και στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης.

Είναι τόσο ευέλικτα

Ενώ τα μανταρίνια είναι ένα ιδανικό σνακ χαμηλής προσπάθειας, μπορούν επίσης να προστεθούν σε πολλά από τα αγαπημένα σας γεύματα για μια αλμυρή ή γλυκιά γεύση.

Η παραγωγή μανταρινιών για τη σεζόν 2021-2022 αναμενόταν να είναι 25% κάτω από τα επίπεδα 2020-2021, σε σύνολο 878.000 τόνων.

Τα υψηλά ποσοστά πτώσης και οι χαμηλότερες αποδόσεις στη Φλόριντα μπορούν να αποδοθούν στις συνεχιζόμενες επιπτώσεις του πρασίνου των εσπεριδοειδών.

Όπως και άλλα εσπεριδοειδή, το μανταρίνι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά , βιταμίνη C και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που μπορούν να μειώσουν το πρήξιμο, να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα και να αποτρέψουν τα σημάδια γήρανσης.

Ελιξήρια
Σχετικά Άρθρα