0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

ΜΠΡΟΚΟΛΟ: 5 ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022
ΜΠΡΟΚΟΛΟ: 5 ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Το μπρόκολο είναι ένα θρεπτικό, φυλλώδες πράσινο λαχανικό που είναι γεμάτο με οφέλη για την υγεία.

Είναι ίσως ένα από τα κορυφαία τρόφιμα που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε την υγιεινή διατροφή. Αλλά μπορεί να μην γνωρίζετε πόσο ωφέλιμο είναι αυτό το σταυρανθές λαχανικό για την υγεία σας ή τους διάφορους (και νόστιμους) τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το ενσωματώσετε σε γεύματα ή σνακ.

Ένα μέτριο κοτσάνι ωμού μπρόκολου περιέχει μόλις 45 θερμίδες, 8 γραμμάρια υδατάνθρακες, 0,5 γραμμάρια λίπος και 4 γραμμάρια πρωτεΐνης . Ακόμα κι έτσι, το μπρόκολο είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Ένα κοτσάνι παρέχει το 200% του ημερήσιου στόχου για βιταμίνη C, η οποία βοηθά το ανοσοποιητικό σας σύστημα και είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών.

Το μπρόκολο παρέχει επίσης στον οργανισμό σας:

  • Βιταμίνη Κ
  • Φολικό οξύ
  • Κάλιο
  • Ασβέστιο
  • Μαγνήσιο
  • Σελήνιο

Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να προσθέσετε το μπρόκολο στη διατροφή σας:

Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να προσθέσετε το μπρόκολο στη διατροφή σας:

1. Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Είναι μια καλή πηγή βιταμινών C, K και A, καθώς και φυλλικού οξέος, καλίου και φυτικών ινών. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, στη διατήρηση υγιών οστών και δέρματος και στη ρύθμιση της πέψης.

2. Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Αυτό το λαχανικό περιέχει ενώσεις που ονομάζονται φλαβονοειδή και σουλφοραφάνη, οι οποίες έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτές οι ενώσεις μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες που προκαλούνται από ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε χρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις.

3.Οι φυτικές ίνες που περιέχει το μπρόκολο μπορούν να βοηθήσουν στη δέσμευση της χοληστερόλης στο πεπτικό σύστημα και στην απομάκρυνση της από το σώμα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας χοληστερόλης στο αίμα, η οποία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

4. Το μπρόκολο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Οι φυτικές ίνες στο μπρόκολο μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της πέψης και της απορρόφησης των υδατανθράκων, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των αυξήσεων στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό για άτομα με διαβήτη ή προδιαβήτη που πρέπει να διαχειριστούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.

5. Το μπρόκολο μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της απώλειας βάρους. Επειδή είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε φυτικές ίνες, το μπρόκολο μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του αριθμού των θερμίδων που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειες απώλειας βάρους.

Ελιξήρια
Σχετικά Άρθρα