0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022
ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ

Η όψη των νυχιών χεριών και ποδιών είναι εκτός των άλλων, καθρέφτης της γενικότερης υγείας του οργανισμού μας. Πολλές συστηματικές παθήσεις έχουν και εκδηλώσεις στα νύχια. Αλλαγές στο χρώμα, την ανθεκτικότητα, το πάχος και γενικά την ποιότητα και όψη των νυχιών μπορεί να είναι εκδήλωση κάποιας δερματολογικής ή άλλης πάθησης και καλό θα είναι να μην την αγνοήσουμε.

Ένα πολύ συχνό πρόβλημα που απασχολεί άνδρες και γυναίκες είναι η προσβολή των νυχιών των ποδιών, και σπανιότερα των χεριών, από τους μύκητες. Οι ονυχομυκητιάσεις αποτελούν το 30% των περιπτώσεων προσβολής από μύκητες στην επιφάνεια του δέρματος.

Οι μύκητες νυχιών αποτελούν μία κοινή, θεραπεύσιμη πάθηση που εμφανίζεται όταν τα νύχια σας έχουν μολυνθεί από μύκητα. Ο μύκητας αναπτύσσεται τρεφόμενος στα νύχια και στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, προκαλώντας βλάβη στα νύχια και κάτω από αυτά. Χωρίς θεραπεία, ο μύκητας μπορεί να εξαπλωθεί μέσα στο νύχι, καθιστώντας τη θεραπεία όλο και πιο δύσκολη.

Ο μύκητας από ένα μολυσμένο νύχι μπορεί επίσης να εξαπλωθεί και σε κάλτσες και παπούτσια και, ως εκ τούτου, να μολύνει κι άλλα νύχια και δέρμα. Οποιοσδήποτε μπορεί να προσβληθεί, συχνότερα όμως συμβαίνει σε αθλητές, όπως και σε άτομα που έχουν σακχαρώδη διαβήτη ή κυκλοφορικές διαταραχές, όπως αγγειοπάθεια. Η ονυχομυκητίαση είναι σπάνια στα παιδιά.

Ποια είναι τα είδη της ονυχομυκητίασης;
Παρόλο που τα νύχια μπορούν ν’ αποτελέσουν καθρέφτη για διάφορα νοσήματα του οργανισμού, συνηθέστερα οι παραμορφώσεις ή αλλοιώσεις των νυχιών οφείλονται σε ονυχομυκητίαση, παρά σε κάποια άλλη πάθηση. Κλινικά υπάρχουν 4 τύποι προσβολής των νυχιών από μύκητες:

  • Περιφερική ονυχομυκητίαση που ξεκινά με προσβολή του ελεύθερου άκρου του νυχιού και στη συνέχεια επεκτείνεται στο υπονύχιο.

  • Λευκή επιφανειακή ονυχομυκητίαση με προσβολή της ονυχιαίας πλάκας που γίνεται λευκή και αδιαφανής.

  • Εγγύς υπονύχια ονυχομυκητίαση που ξεκινά με προσβολή του νυχιού πλησίον του υπονυχίου).

  • Καντιντιασική ονυχομυκητίαση, όπου ο υπεύθυνος μύκητας είναι η Candida albicans και οι βλάβες των νυχιών ξεκινούν από την εγγύς πτυχή και τα πλάγια του νυχιού, ενώ μπορεί να υπάρχει και φλεγμονή με πόνο και οίδημα στο περιονύχιο. Συνήθως χωρίς θεραπεία προσβάλλεται όλο το νύχι.

Πηγή: dermatologycosmeticlab

Τεϊόδεντρο: Πόσο αποτελεσματικό είναι για τους μύκητες των ποδιών:

Οι αντισηπτικές ιδιότητες από το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου μπορούν να δράσουν κόντρα στη μυκητίαση των νυχιών και μπορείτε να κάνετε "θαύματα".

Μπορείτε να ρίξετε στο βαμβάκι μερικές σταγόνες (2-3) από αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου και στη συνέχεια να το εφαρμόσετε στην περιοχή όπου υπάρχουν οι μύκητες. Χρησιμοποιήστε το βαμβάκι για να κάνετε απαλές κινήσεις στα μολυσμένα νύχια για 10' λεπτά.

Προτιμήστε να αγοράσετε καθαρό αιθέριο έλαιο για να έχετε πιο άμεσα αποτελέσματα, διαφορετικά, μπορεί να χρειαστούν εως και 12 μήνες για να φύγουν οι μύκητες. Η Βοτανοθεραπεία πουλάει πιστοποιημένα και φυσικά 100% καθαρά αιθέρια έλαια, χωρίς προσμίξεις!

TOP ΓΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ
Σχετικά Άρθρα