0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ: ΤΟ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΟ ΒΟΤΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΠΝΙΑ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023
ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ: ΤΟ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΟ ΒΟΤΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΠΝΙΑ

Η βαλεριάνα είναι ένα φυτό το οποίο είναι αυτοφυές στην Ελλάδα αλλά ευδοκιμεί και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ασία.

Μπορεί να φτάσει το 1,5 μέτρο και τα λουλούδια της είναι μικρά σε μέγεθος και χρώματος λευκού προς ροζ. Η ρίζα της βαλεριάνας είναι το μέρος του φυτού που βρίσκονται συγκεντρωμένα τα συστατικά με τις θεραπευτικές ιδιότητές της.

Η γεύση της είναι έντονη, ξηρή και ελαφρώς πικρή.

Τα έλαια που περιέχει έχουν παρόμοια δράση με τις βενζοδιαζεπίνες, μια κατηγορία φαρμάκων με ηρεμιστικές, αγχολυτικές, αντισπασμωδικές, αναισθητικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες, οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά για να προσφέρουν ανακούφιση σύντομης διάρκειας στις καταστάσεις σοβαρού άγχους ή αϋπνίας.

❗ Αντενδείξεις

Η βαλεριάνα μπορεί να έχει διαφορετικές επιδράσεις στο σώμα όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα.

Πρέπει να υπάρξει αυξημένη προσοχή και να μην χρησιμοποιείτε βαλεριάνα μαζί με οποιοδήποτε φάρμακο που έχει επιπτώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως τα αντικαταθλιπτικά, τα αντιεπιληπτικά και τα αντιισταμινικά.

Η χρήση της πρέπει επίσης να αποφεύγεται όταν λαμβάνετε αντιμυκητιασικά και φάρμακα για τη μείωση της χοληστερόλης, καθώς το ήπαρ απελευθερώνει ορισμένα ένζυμα για να αφομοιώσει βαλεριάνα και αυτά τα ένζυμα μπορεί να μεταβάλλουν τις επιδράσεις των φαρμάκων αυτών.

Φυτικά Ηρεμιστικά
Σχετικά Άρθρα