0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ: Ο «ΜΑΥΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ ΣΟΥ

Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022
ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ: Ο «ΜΑΥΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ ΣΟΥ

Οι χαρουπιές αναπτύσσονται σε μεσογειακές χώρες και ευδοκιμούν ιδιαίτερα στην Κύπρο, η οποία είναι παγκοσμίως γνωστή για την παραγωγή της καλύτερης ποιότητας χαρουπιών και προϊόντων αυτών.

Τα κυπριακά ασβεστολιθικά εδάφη ευνοούν την ανάπτυξη των δέντρων χαρουπιάς και παρέχουν την ιδιαίτερα ελκυστική γεύση τους.

Τα χαρούπια της Κύπρου είναι ιδιαίτερα πλούσια σε φυσική περιεκτικότητα ζάχαρης που ξεπερνά το 50%, γεγονός που εξηγεί την υψηλή ζήτηση τους στη διεθνή αγορά. Τα χαρούπια ήταν γνωστά ως «ο μαύρος χρυσός της Κύπρου» και φυτρώνουν άγρια στα περισσότερα μέρη του νησιού.

Για ορισμένες αγροτικές οικογένειες, τα έσοδα από τις καλλιέργειες χαρουπιών εξακολουθούν να είναι σημαντικά. Ένα από τα κύρια προϊόντα παραγωγής από τα χαρούπια είναι το χαρουπόμελο, το οποίο παράγεται με τη σύνθλιψη των ξερών λοβών του χαρουπιού και στη συνέχεια βύθισή τους στο νερό.

Το σιρόπι χαρουπιού συνδέεται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, κάνει καλό στο πεπτικό σύστημα και βελτιώνει την πέψη, σε διαταραχές του πεπτικού συστήματος και πολλά άλλα.

Η χαρουπιά είναι δέντρο μακρόβιο και τα κύρια προϊόντα της είναι σιρόπι χαρουπιού, χαρουπόσκονη, καροβολάτα, καραμέλες χαρουπιού, κουφέτα χαρουπιού, κρέμα χαρουπιού, λικέρ χαρουπιού, λικέρ σταφυλιού, πραλίνα με χαρούπι, καφές, μπάρες χαρουπιού, μπισκότα χαρουπιού, χαρουπιές με μέλι, βαλσάμικο με χαρούπι κ.λπ.

Το χαρουπόμελο

Το χαρουπόμελο είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο και νάτριο, έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Είναι κατάλληλο για πληθώρα προβλημάτων όπως άγχος, οστεοπόρωση, αϋπνία, δυσπεψία, υπέρταση και παθήσεις του ανώτερου αναπνευστικού. Έχει χαμηλή θερμιδική αξία. Έχει έντονη γεύση και ιδιαίτερο άρωμα λόγω του καρπού του χαρουπιού.

Ένα κουταλάκι του γλυκού στο πρωινό σας δίνει ενέργεια και δύναμη ενώ παράλληλα προσφέρει διαύγεια στο μυαλό για την υπόλοιπη μέρα.

Το χαρουπόμελο είναι ένα ιδιαίτερο μέλι με έντονο άρωμα και γεύση. Είναι ένα σχεδόν μαύρο, σκούρο μέλι με εξαιρετική, παχιά, λεία υφή. Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, φώσφορο, νάτριο, μέταλλα και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Το χαρουπόμελο αποτελεί απαραίτητο συστατικό μιας υγιεινής διατροφής, δεδομένου ότι πέραν από γλυκαντική ουσία προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό, καθώς και ευεργετικές επιδράσεις στην αντιμετώπιση αριθμού ασθενειών, σε ενήλικες και παιδιά.

Το χαρουπόμελο είναι επίσης πολύ δημοφιλές προϊόν και στο εξωτερικό.

Οφέλη για την υγεία

Από μόνα τους τα χαρούπια έχουν εξαιρετική θρεπτική αξία, καθώς είναι πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνες. Περιέχουν μαγνήσιο και πολλά σημαντικά μέταλλα, καθώς και βιταμίνες A, B, B2, B3, D, και έτσι τα χαρούπια έχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Περιέχει τανίνες που προσδίδουν αντιαλλεργικά, αντισηπτικά και αντιβακτηριδιακά οφέλη.

• Πλούσιο σε αδιάλυτες ίνες

• Καλή πηγή βιταμίνης Ε

• Περιέχει Θειαμίνη (βιταμίνη Β), Ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), Β3, Νιασίνη (βιταμίνη Α), άλφα-τοκοφερόλη και βιταμίνη D2.

• Γεμάτο αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά.

• Υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο.

• Πλούσιο σε Ασβέστιο, Σίδηρο, Φώσφορο, Μαγγάνιο, Βάριο, Χαλκό, Νικέλιο

• Χωρίς γλουτένη

• Χωρίς καφεΐνη

Το ασβέστιο που περιέχει σε μεγάλο βαθμό, παίζει καθοριστικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού:

- λειτουργία της καρδιάς

- σύσπαση και χαλάρωση των μυών

- στην πήξη του αίματος

- λειτουργία διαφόρων ενζύμων του μεταβολισμού

- στη δομή και δύναμη των οστών και των δοντιών

Η χρήση του προτείνετε σε:

- περιπτώσεις οστεοπόρωσης

- όλη την περίοδο σωστής και φυσικής ανάπτυξης των παιδιών σας

- περίοδο εγκυμοσύνης

- περίοδο κακής λειτουργίας του εντέρου

Super Προσφορές
Σχετικά Άρθρα