0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

ΛΙΠΟΣ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ - ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022
ΛΙΠΟΣ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ - ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Το λίπος στο συκώτι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα υγείας. Οι βασικότεροι παράγοντες που το δημιουργούν είναι η υπερκατανάλωση αλκοόλ, η κακή διατροφή και η υπερκατανάλωση φαγητού.

Ή ακόμη χειρότερα ο συνδυασμός τους, οδηγώντας όλα σχεδόν στο ίδιο αποτέλεσμα. Το λιπαρό συκώτι θεωρείται νόσος και έχει δύο μορφές: την αλκοολική λιπώδη νόσος του ήπατος και τη μη αλκοολική.

Είναι πραγματικά λυπηρό, πως η υπερκατανάλωση αλκοόλ και φαγητού θεωρείται πλέον ο πιο βασικός λόγος για σημαντικές βλάβες στο συκώτι και για την ανάγκη μελλοντικής μεταμόσχευσης του.

Πως μπορείτε να καθαρίσετε το λίπος στο συκώτι και να το αποτοξινώσετε

Οι άνθρωποι που είναι σε καλή φυσική κατάσταση και γυμνάζονται σε τακτική βάση, όχι μόνο αισθάνονται καλύτερα, αλλά συχνά ανταποκρίνονται πιο θετικά σε ιατρική θεραπεία.

Ωστόσο, όταν μιλάμε για το λίπος στο συκώτι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η συνολική μείωση του λίπους στον οργανισμό. Κάθε είδους άσκηση μπορεί να συμβάλει σε αυτό το σκοπό.

Αυτό σημαίνει ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να προστατέψεις το συκώτι σου είναι να αυξήσεις τη φυσική σου δραστηριότητα!

Η διατροφή και η σιλυμαρίνη που μειώνει το λίπος στο συκώτι

Εκτός από την άσκηση, μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με εκχύλισμα σιλυμαρίνης (γαϊδουράγκαθο) παίζει ουσιαστικό ρόλο στην πρόληψη και στη διαχείριση της NAFLD ενώ πολλά είναι τα τρόφιμα που την επηρεάζουν θετικά. Ποια είναι ορισμένα από αυτά:

Τα λιπαρά ψάρια: Δύο ή και παραπάνω μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα έχουν ευεργετική επίδραση στα λιπίδια του αίματος και συσχετίζονται με μείωση του λίπους στο ήπαρ.

Ο καφές: Η κατανάλωση φιλτραρισμένου καφέ χωρίς ζάχαρη έχει συσχετιστεί μεταξύ άλλων με μείωση της σοβαρότητας αλλά και της εξέλιξης της νόσου.

Οι ξηροί καρποί: Μια μικρή χούφτα ξηρών καρπών καθημερινά συμβάλει στη βελτίωση της ηπατικής λειτουργίας.

Το ελαιόλαδο: Συσχετίζεται με χαμηλό δείκτη μάζας σώματος, μείωση των λιπιδίων του αίματος, της γλυκόζης και του λίπους του ήπατος.

Το αβοκάντο: Αυξάνει τον κορεσμό, μειώνει το σωματικό βάρος και βελτιώνει την ηπατική λειτουργία.

Σιλυμαρίνη: Η δραστική ουσία του γαϊδουράγκαθου. Η σιλυμαρίνη βοηθά στην αναγέννηση των κατεστραμμένων ηπατικών κυττάρων και μεγάλων τμημάτων ιστών.

Ενεργοποιεί την πρωτεϊνική σύνθεση στα ηπατικά κύτταρα με την αύξηση της δραστηριότητας του γενετικού υλικού (DNA-RNA).

Παράλληλα προστατεύει τα ηπατικά κύτταρα, εμποδίζοντας τις τοξίνες να εισχωρήσουν σ ’αυτά και εξουδετερώνοντας τις τοξίνες που έχουν ήδη εισχωρήσει.

Αποτοξίνωση ήπατος
Σχετικά Άρθρα