0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΩ ΚΙΛΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022
ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΩ ΚΙΛΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές δίαιτες, ίσως υπερβολικά πολλές. Όμως οι ειδικοί λένε ότι θα πρέπει να αναζητάτε εκείνες που είναι πιο υγιεινές, εκείνες που πέρα από το γεγονός ότι σας βοηθούν να χάσετε βάρος, σας εξασφαλίζουν τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία. Η μεσογειακή διατροφή και τα βότανα αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή που δεν πρέπει να παραλείψετε.

Αρχικά, μην παραλείπετε βασικά γεύματα

Όταν παραλείπετε γεύματα, κυρίως το πρωινό, πεινάτε περισσότερο και το σώμα σας παράγει περισσότερη γκρελίνη, την ορμόνη της πείνας. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να φάτε περισσότερο φαγητό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τρώτε πρωινό! Αν πάλι παραλείψετε το μεσημεριανό σας γεύμα μόλις φτάσετε στο σπίτι απλά δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε, κι όταν επιτέλους σταματήσετε, θα συνειδητοποιήσετε ότι έχετε φάει πάρα πολύ.

Αν δεν έχετε χρόνο, προγραμματίστε κάθε Κυριακή να βράζετε 3 -4 αυγά ώστε κάποια πρωινά να έχετε 1 αυγό βραστό με μία φέτα ψωμί και λίγο τυρί. Τις άλλες μέρες μπορείτε να φάτε βρόμη με γιαούρτι και μέλι με κανέλα ή δημητριακά ολικής άλεσης με 1 ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά.

Άγχος και διατροφή

Όταν έχετε κακή διάθεση ή είστε αγχωμένοι είστε πιο επιρρεπείς στο φαγητό. Αυτό έχει τις ρίζες του στην παιδική μας ηλικία όπου οι τροφές σας παρηγορούσαν και σας ανακούφιζαν, ειδικά τα λιπαρά και τα γλυκά. Γενικά τα συναισθήματα επηρεάζουν τον τρόπο διατροφής και κατά συνέπεια την απώλεια βάρους.

Ο θυμός, η θλίψη, η απογοήτευση διεγείρουν το αίσθημα της πείνας. Όταν τα πράγματα πάνε καλά συνήθως το γιορτάζουμε με φαγητό (κερνάμε γλυκά, βγαίνουμε για φαγητό έξω). Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, παρηγορούμε τον εαυτό μας με φαγητό.

Αντί να «τρώμε» τα συναισθήματά μας, πηγαίνουμε έναν περίπατο, ή δυναμώστε τη μουσική και χορέψτε (βοηθάει στο αδυνάτισμα) στο σπίτι ή βάλτε ηλεκτρική σκούπα, ή πάτε στο γυμναστήριο. Γενικά θα χρειαστεί να μάθετε να διαχωρίζετε αν αυτό που σας οδήγησε στο ψυγείο είναι η πείνα ή η συναισθηματική φόρτιση.

Δεν χρειάζεται να αποφεύγουμε το… ψωμάκι ή τα ζυμαρικά για να χάσουμε βάρος.

Βάσει ανθρώπινης φυσιολογίας, ο εγκέφαλος αρέσκεται στη χρήση γλυκόζης (σ.σ. σάκχαρο αίματος), ως καύσιμο. Μπορεί μεν το σώμα μας να είναι ικανό να παράγει γλυκόζη και από (σωματικό) λίπος, αλλά η επιστημονική βιβλιογραφία υποδεικνύει ότι με το να καταναλώνουμε υδατάνθρακες, μπορούμε να βελτιώσουμε την βραχυπρόθεσμη νοητική λειτουργία.

Επιπλέον, η κατανάλωση υδατανθράκων διεγείρει την έκκριση σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας του εγκεφάλου που είναι απαραίτητη για την καλή διάθεση.

Αποφύγετε τα τηγανητά, αλλά και αν φάτε σε 20 ημέρες μια μεριδούλα τηγανητές πατάτες, ε δεν χάλασε και ο κόσμος! Επίσης αρκετοί γιατροί, προτείνουν 40′ εως 1′ ώρα περπάτημα 3 φορές την εβδομάδα. Το περπάτημα είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους άσκησης.

Ανάλογα με το πόσο συχνά περπατάτε, μπορείτε να καταφέρετε να χάσετε εύκολα ακόμα και μισό κιλό ανά εβδομάδα ή και περισσότερο.

Βότανα και αδυνάτισμα

Υπάρχουν αρκετά βότανα που συμβάλλουν στο αδυνάτισμα: ενεργοποίηση μεταβολισμού, κάψιμο περισσότερου λίπους και μείωση της όρεξης για περισσότερο φαγητό.

Η Votanotherapeia συγκέντρωσε τα πιο ισχυρά/δημοφιλή βότανα μέσα σε 1 κάψουλα (μάτσα Ιαπωνίας, γλυκομαννάνη, γκαρσίνια καμπότζια, μηλόξυδο) που θα σας βοηθήσουν περισσότερο να χάσετε κιλά.

Δείτε το προϊόν στο τέλος του άρθρου

Ο κάθε άνθρωπος ειναι διαφορετικός και ο κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ανάγκες! Γι’αυτό καλό θα ήταν να συμβουλευόμαστε πάνταν εναν διαιτολόγο – διατροφολόγο.

Συνδυασμός Αδυνατίσματος
Σχετικά Άρθρα