0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Πέμπτη 03 Φεβρουαρίου 2022
ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Άλλη μία συνταγή για όσους κάνουν δίαιτα ή διατροφή κέτο είναι το κέικ με αλεύρι καρύδας και αμυγδάλου που σίγουρα θα λατρέψετε. Γρήγορο, εύκολο και απλό, που μπορεί όμως να εμπλουτιστεί με πολλά όπως: αποξηραμένα φρούτα (για κέτο μόνο μούρα), ξηρούς καρπούς (π.χ κάσιους ή καρύδια), σταγόνες σοκολάτας ή αρώματα ελαίων ανάλογα με τα γούστα (βανίλια, πορτοκάλι, λεμόνι ή φράουλα!).

Προσοχή μόνο στα αυγά που θα χρησιμοποιήσετε. Φροντίστε να προμηθεύεστε αυγά από πηγή που γνωρίζετε, επιλέξτε αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής και βιολογικής γεωργίας.

Για το γλυκαντικό στη συνταγή, προτιμήστε τη ζάχαρη καρύδας (που θα γίνει όμως λίγο πιο σκούρο) ή αν θέλετε κέικ χαμηλών υδατανθράκων και ειδικά κέτο, ερυθριτόλη. Η ερυθριτόλη είναι απομονωμένη φυσική γλυκαντική ουσία από φρούτα και λαχανικά, προσέξτε όμως στο πακέτο να το γράφει γιατί υπάρχει και συνθετική ερυθριτόλη που μόνο φυσική δεν είναι.

Συνδυάστε το με το τσάι ή τον καφέ σας και κεράστε τους φίλους σας στο κετογονικό σας πάρτυ!

Υλικά:

  1. 150γρ αλεύρι αμυγδάλου
  2. 30γρ αλεύρι καρύδας
  3. 130γρ ζάχαρη καρύδας ή 140γρ ερυθριτόλη για κέτο
  4. 3/4 κ.γ. baking powder ή 1/2 κ.γ. σόδα βιολογική χωρίς αλουμίνιο και γλουτένη
  5. 4 αυγά
  6. 85γρ βιολογικό λάδι καρύδας (ψυχρής έκθλιψης) ή ελαιόλαδο
  7. 3 σταγόνες βρώσιμο έλαιο βανίλιας
  8. 30-40γρ γάλα καρύδας αν έχετε βάλει baking powder ή χυμό πορτοκάλι αν έχετε προτιμήσει τη σόδα παραπάνω

Προαιρετικά:
Εμπλουτίστε το με οσμωτικά φρούτα

Εκτέλεση:

  1. Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.
  2. Προσθέστε τα αυγά, το λάδι και το έλαιο βανίλιας και χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός.
  3. Τέλος προσθέστε το γάλα ή το χυμό και χτυπήστε ξανά το μείγμα.
  4. Λαδώστε μία φόρμα 21εκ και ρίξτε το μείγμα σας μέσα. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και αντικολλητικό χαρτί για να αφαιρέσετε το κέικ πιο εύκολα αργότερα, χωρίς να περιμένετε να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα.
  5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, χωρίς αέρα, για 45-60 λεπτά ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να βάζετε μία οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή.

Πηγή: https://www.gojimary.gr/recipe/keto-vanilla-cake/

Υλικά συνταγής
Σχετικά Άρθρα