0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

ΨΩΜΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΨΥΛΛΙΟ

Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2023
ΨΩΜΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΨΥΛΛΙΟ

Το σπιτικό ψωμί απαιτεί κόπο και χρόνο αλλά σε αποζημιώνει με την ασύγκριτη γεύση του και το μοναδικό άρωμα του που πλημμυρίζει το σπίτι όσο ψήνεται.

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης συνταγής είναι οι νιφάδες βρώμης που προσθέτουμε και το ψύλλιο.

Το ψύλλιο, έχει ισχυρή δράση στην προστασία του γαστρεντερικού συστήματος. Χρησιμοποιείται για ευερέθιστο έντερο, δυσκοιλιότητα, υπερχοληστερολαιμία, παχυσαρκία.

Είναι ιδανικό για το πρωινό σας με φυστικοβουτυρο, για να φτιάξετε ωραία σάντουιτς η ακόμα και να συνοδεύσετε το γεύμα σας.

🥣 Υλικά:

  1. 2 + 1/2 κούπες αλεύρι βρώμης
  2. 1 κσ psyllium
  3. 2 κγ μπέικιν πάουντερ
  4. 1/2 κγ σόδα μαγειρική
  5. 1/2 κγ αλάτι
  6. 3/4 κούπας γιαούρτι
  7. 3/4 κούπας γάλα
  8. 2 αυγά
  9. 1/4 κούπας μέλι
  10. 1/4 κούπας σπορέλαιο
  11. 1 κούπα βρώμη (όχι αλεσμενη)

🥄 Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζετε τα στερεά υλικά (αλεύρι, psyllium, μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλατι), αφήνετε την 1 κούπα μη αλεσμενης βρώμης για το τέλος και τα ανακατεύετε.

Σε ένα άλλο μπωλ βάζετε τα υγρά υλικά (γιαούρτι, γάλα, αυγά, λάδι, μέλι) και ανακατεύετε.

Προσθετετε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύετε. Προσθέτετε και την 1 κούπα βρώμης (όχι αλεσμενη) και ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν τα υλικά.

Λαδωνετε μια μακρόστενη φόρμα 20εκ x 10εκ και βάζετε το μίγμα. αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγη βρώμη. Ψηνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50' με 55' λεπτά.

Ελέγχετε με ξυλάκι να βγαίνει στεγνό. κατά τη διάρκεια του ψησίματος αν χρειαστεί καλυψτε με αλουμινόχαρτο αν έχει πάρει χρώμα.

Οταν είναι έτοιμο τι βγάζετε απο τον φούρνο και αφήνετε 10' λεπτά στη φόρμα. Μετα μεταφερετε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

Φυτικά Προϊόντα
Σχετικά Άρθρα