0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

SMOOTHIE ΜΕ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΚΑ

Κυριακή 23 Απριλίου 2023
SMOOTHIE ΜΕ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΚΑ

Η πρωτεΐνη αρακά είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης, καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, που ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του, αλλά πρέπει να τα λάβει από την τροφή. Είναι ιδανική και για χορτοφάγους και πολύ εύπεπτη.

Είναι εξαιρετική πηγή αργινίνης και αμινοξέων διακλαδισμένης αλύσου (λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη), ενώ επίσης αποτελεί και πολύ καλή πηγή σιδήρου.

Συνολικά, φαίνεται ότι προσφέρει σημαντικά οφέλη, καθώς:

  1. Συμβάλλει στην μυϊκή ανάπτυξη. Ειδικά για όσους αθλούνται, η κατανάλωση πρωτεΐνης αρακά εντός της πρώτης ώρας μετά την άσκηση, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας.

  2. Ενισχύει το αίσθημα του κορεσμού.

  3. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών ασθενειών, συμβάλλοντας στη μείωση της αυξημένης χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης.

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε διάφορες συνταγές και να αυξήσετε το πρωτεϊνικό τους περιεχόμενο. Δοκιμάστε τη σε smoothies, χυμούς, σούπες, muffins, pancakes, δημητριακά και porridge.

Χρησιμοποίησε την πρωτεΐνη αρακά σε ένα πεντανόστιμο smoothie που είναι γρήγορο, χορταστικό και πολύ υγιεινό!

Υλικά για 2 μερίδες:

Προσθέτουμε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και σερβίρουμε. Αν θέλουμε να έχει πιο γλυκιά γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μέλι.

 

Υπεύθυνη για το ενημερωτικό Blog του votanotherapeia.gr

 


Υγιεινά Τρόφιμα
Σχετικά Άρθρα