0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022
ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ  ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ

Υπάρχουν πολλοί που υποφέρουν από πόνο στις αρθρώσεις, ανεξαρτήτως αν η αιτία είναι η οστεοαρθρίτιδα, η ρευματοειδή αρθρίτιδα, η οστεοπόρωση, κάποιος τραυματισμός, η ποδάγρα, η φυσιολογική φθορά του χρόνου και άλλες αιτίες.

Υπάρχουν γνωστά φυσικά αντιφλεγμονώδη συστατικά όπως η κουρκουμίνη, το μέλι και το αρπαγόφυτο που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου, αλλά υπάρχει ένα ακόμα, λιγότερο δημοφιλές τρόφιμο, που μπορεί να κάνει θαύματα.... είναι η ζωική ζελατίνη!

Η ζωική ζελατίνη γίνεται από το καθαρό δέρμα μοσχαριών - χοίρων. Η ζελατίνη ανήκει στα πηκτικά μέσα. Μπορούμε να τη χρησιμοπιήσουμε στην μαγειρική καθώς και στην ζαχαροπλαστική για να πήξει υγρά μείγματα όπως κρέμες και σάλτσες, ενώ, ανάλογα με την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε, μπορεί να μας δώσει και πιο ”σταθερά” μείγματα, όπως ζελέ φρούτων.

Η ζωική ζελατίνη αναφέρεται στο κολλαγόνο. Το κολλαγόνο είναι μια απαραίτητη πρωτεΐνη, η οποία αντιπροσωπεύει το 30% του συνόλου της πρωτεϊνών του σώματος και πάνω από το το 75% της πρωτεΐνης που συνθέτει το δέρμα.

Έχει σημαντικό ρόλο στη δόμηση του σώματος διότι είναι υπεύθυνο για τη συνοχή, την ελαστικότητα και την αναπαραγωγή του δέρματος, των χόνδρων των αρθρώσεων, αλλά και των οστών.

💬Η συνταγή έχει ως εξής (πόσιμο κολλαγόνο):

Ζεσταίνουμε μια ποσότητα νερού 250ml (ένα φλιτζάνι του τσαγιού) περίπου στους 60°C - 70°C βαθμούς, έπειτα προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ζωΐκη ζελατίνη και ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το πίνουμε.

Όσοι άνθρωποι παραπονέθηκαν για πόνο στις αρθρώσεις, την πλάτη, τα πόδια, τη σπονδυλική στήλη, το λαιμό κλπ μετά από μια εβδομάδα παύουν να υπάρχουν.

Υλικά συνταγής
Σχετικά Άρθρα