0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΑΣΑ ΕΜΕΛΙΑ

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΑΣΑ ΕΜΕΛΙΑ

Το κοτόπουλο αγαπημένο φαγητό όλων, μαγειρεύεται με πολλές παραλλαγές. Κορυφαία αυτών η... κινεζική εκδοχή του. Συνταγή για γλυκόξινο κινέζικο κοτόπουλο και μελάσα λοιπόν.

Για το γλυκόξινο κοτόπουλο θα χρειαστείς:

  1. Μισό κιλό φιλετάκια κοτόπουλο
  2. 2 κουταλιές της σούπας μελάσα Emelia
  3. 2 κουταλιές του γλυκού soya sauce
  4. 2 κουταλιές του γλυκού teriyaki
  5. Αλάτι
  6. Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  7. Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής:

Κόβουμε τα φιλετάκια σε μικρά κομμάτια. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο, τα φιλετάκια & τσιγαρίζουμε για 10' λεπτά.

Προσθέτουμε τη μελάσα Emelia, λίγο νερό και αφήνουμε μέχρι να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά.

Προσθέτουμε τη soya & την teriyaki, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε, ανάλογα με το ποσό αλατισμένο το θέλουμε, το ισορροπούμε. Αν είναι πολύ αλατισμένο, προσθέτουμε λίγο νερό αλλιώς λίγο αλάτι.

Σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά, σερβίρουμε. Μπορούμε να το συνοδέψουμε με ρύζι και μπρόκολα, διακοσμούμε με σουσάμι & καλή απόλαυση!

Μελάσα Emelia
Σχετικά Άρθρα