0.00€
0
Συνεχίστε να ψωνίζετε

ΨΩΜΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022
ΨΩΜΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Πανεύκολο και νόστιμο ψωμί με βιολογικό αλεύρι αμυγδάλου (χωρίς γλουτένη).

Αν δεν τρως σιτάρι και τα συναφή, το ψωμί σου λείπει πάρα πολύ. Ειδικά, όταν έχεις μπροστά σου ένα λαχταριστό κρόκο αβγό, τον οποίο δεν ξέρεις με ποιον τρόπο να τον μαζέψεις από το πιάτο. Μπορείς να βάλεις τέλος σε αυτό το μαρτύριο με αυτό το πανεύκολο ψωμί που δεν έχει καθόλου αλεύρι αλλά αλεύρι αμυγδάλου (χωρίς γλουτένη).

Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι η ποσότητα που θα καταναλώσετε. Επειδή έχει αλεύρι αμυγδάλου, καλό θα ήταν να μην φάτε περισσότερες από μία με δύο φέτες τη φορά γιατί μπορεί να σας πέσει λίγο βαρύ.

Υλικά:

  • 3 κούπες αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο ή λάδι καρύδα
  • 1/4 κούπας γάλα αμυγδάλου ή νερό
  • 3 αυγά
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Προαιρετικά ξηρούς καρπούς

Οδηγίες παρασκευής:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
  2. Λαδώνουμε μια ορθογώνια φόρμα κέικ.
  3. Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά.
  4. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε από πάνω με διάφορους ξηρούς καρπούς.
  5. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Ψήνουμε στον φούρνο για 60' λεπτά.
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και κόβουμε σε φέτες με ενα μαχαίρι ψωμιού.
Υλικά συνταγής
Σχετικά Άρθρα